Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Mark en Max van der Snel winnen in Le Mans Prototype (LMP3) tijdens ADAC Racing-weekend op TT-Circuit van Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 september 2023 13:30

Mark en Max van der Snel hebben zondag de tweede race gewonnen van de Prototype Cup Germany tijdens het ADAC Racing-weekend op het TT-circuit van Assen. Vader Mark (52) en zoon Max (20) deden goede zaken in Assen en voeren het tussenklassement Trophy Category en Junior Category aan van de Prototype Cup Germany.

Mark en Max van der Snel


Na een chaotische start in deze internationale raceklasse wist Mark drie auto’s te ontwijken en de eigen Ligier JS P320 zelfs vanaf P12 op een zesde positie over te dragen aan zoon Max van der Snel. Die moest vooral Markus Pommer, de nr. 1 in het kampioenschap, achter zich houden en druk uitoefenen op de leider van de race. Toen die een foutje maakte kon Max passeren en de overwinning binnenhalen. Met deze winst in eigen land, de eerste voor het Nederlandse raceteam More Motorsport powered by Reiter Engineering, staat Max van der Snel eerste in het tussenklassement van de Junior Category (semi-professionele rijders tot 25 jaar) en vader Mark eerste in de Trophy Category (40+).

Het laatste raceweekend op de Nürburgring op 14 en 15 oktober zal moeten uitwijzen of vader en zoon de uiteindelijke winnaars in beide categorieën kunnen worden in hun eerste raceseizoen in de Prototype Cup.

Mark en Max van der Snel LMP3 Assen


Nederlandse winnaars op TT Assen: “Een droom die uitkomt”
More Motorsport is het eerste Nederlandse team dat deelneemt aan de Prototype Cup Germany, waaraan topteams en coureurs uit de hele wereld meedoen. Wereldwijd is More Motorsport zelfs het enige volledige Nederlandse raceteam dat in een LMP3 rijdt. Dat Max en Mark van der Snel nu in eigen land hun allereerste race winnen is een droom die uitkomt. “We zijn nog steeds aan het nagenieten van onze winst gisteren”, aldus Max van der Snel. “Het was een pittig weekend aangezien ik zaterdag helaas een DNF had vanwege een spin in het gravel. Maar dat we ons als team zó hebben herpakt op zondag en geen fouten hebben gemaakt, daar ben ik erg trots op. Ik wil hierbij niet alleen Reiter Engineering bedanken voor hun technische support, maar ook onze sponsors Fortezza, Printed Sim Racing (PSR) en Smith Communicatie. En mijn vader Mark natuurlijk want die heeft echt megagoed gereden!”

Voor meer informatie www.more-motorsport.nl

podium Mark en Max van der Snel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS