Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Marciello stelt zich duidelijk kandidaat voor de Sprint Cup-titel in verregende pre-kwalificatie op Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 14 oktober 2023 04:00

Klassementsaanvoerder Raffaele Marciello stelde zich tijdens de pre-kwalificatie van het Fanatec GT Europe-kampioenschap dat dit weekend wordt verreden op CM.com Circuit Zandvoort, duidelijk kandidaat voor de titel in Sprint Cup. De Akkodis ASP-coureur, die samen met teamgenoot Timur Boguslavskiy het algemeen klassement aanvoert, was gedurende een groot deel van de 80 minuten durende sessie de snelste. Hij werd tijdens de laatste etappes verslagen door de #60 VSR Lamborghini van Andrea Caldarelli, maar reageerde met een 1m43.625s, waarmee hij uiteindelijk ruim vier tienden van een seconde voorsprong had op zijn rivaal.

Fanatec GT Europe-kampioenschap 2023 Zandvoort foto 1

Marciello zal zaterdagochtend de kwalificatiesessie in de #88 Mercedes-AMG aangaan, waar het bonuspunt voor het pakken van pole position een belangrijke stap zou zijn richting de Sprint Cup-titel.

P2 vertegenwoordigde een solide prestatie van Caldarelli, die samen met Marco Mapelli zijn tweede sprintoptreden van het seizoen maakt voor VSR. De derde plaats overall ging naar Jordan Love, die bijzonder indrukwekkend onderweg was aan het stuur van de #77 HRT Mercedes-AMG. De Australi�r leidde de Silver Cup-klasse en versloeg zijn titelrivaal van Tresor Attempto Racing met zes plaatsen.

De vierde plaats in het algemeen klassement ging naar de #40 Tresor Orange 1 Audi, die dit weekend de grootste uitdager is van Marciello/Boguslasvkiy. De #46 Team WRT BMW van Maxime Martin completeerde de top vijf, terwijl zijn zusterauto � de titeljagende BMW #32 � slechts als 13e eindigde.

De beste van de Gold Cup-deelnemers was Gilles Magnus. De #21 Comtoyou Racing Audi completeerde de overall Top-10 en was twee plaatsen beter dan de rivaliserende #26 Saint�loc Junior Team Audi.

De sessie van vrijdagmiddag vond plaats onder verraderlijke weersomstandigheden, met harde wind en regen op het circuit. Desondanks was er tijdens de 80 minuten durende run geen rode vlag, omdat de coureurs de uitdaging van het Nederlandse weer gewoon aangingen.

De volgende circuitsessie is kwalificatie 1, die gepland staat om 09:35 uur CEST op zaterdagochtend. Dit markeert het begin van live tv-verslaggeving vanaf het circuit, die zal worden gestreamd op het GT World YouTube-kanaal.

Fanatec GT Europe-kampioenschap 2023 Zandvoort foto 2 Thierry Vermeulen

Fanatec GT Europe-kampioenschap 2023 Zandvoort foto 3

Fanatec GT Europe-kampioenschap 2023 Zandvoort foto 4

Fanatec GT Europe-kampioenschap 2023 Zandvoort foto 5

Fanatec GT Europe-kampioenschap 2023 Zandvoort foto 6

Fanatec GT Europe-kampioenschap 2023 Zandvoort foto 7


Fanatec GT Europe-kampioenschap 2023 Zandvoort foto 8 TijdschemaFanatec GT Europe-seizoen 2023 Zandvoort event poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS