Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Lynk en Co Cyan Racing boekt dubbele FIA TCR World Tour-zege in hectische races Mid-Ohio

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 juni 2024 08:30

Lynk & Co Cyan Racing heeft twee overwinningen en in totaal vier podiumplaatsen behaald in een hectisch FIA TCR World Tour-weekend in Mid-Ohio in de Verenigde Staten.

Lynk & Co Cyan Racing boekt dubbele FIA TCR World Tour-zege

In de eerste race maakte Thed Björk een sterke start vanaf de derde startplaats om in de eerste bocht de tweede plaats af te snoepen van puntenleider Norbert Michelisz.

De Lynk & Co 03 TCR-coureur kwam vervolgens dichter bij de leidende Hyundai-coureur Mikel Azcona en greep met nog een paar ronden te gaan de leiding, waarmee hij zijn eerste overwinning van 2024 binnenhaalde.

"Het voelt zo goed om in de VS te winnen! Beide races waren super spannend en het team gaf me een geweldige auto. Maar de tweede race was eigenlijk een van de beste toerwagenraces van mijn leven. Het was de hele race vechten en we slaagden erin om een 1-2-3 te behalen, ik ben superblij,” zei Thed Björk.

Yann Ehrlacher herhaalde zijn poging in de tweede race, die de spannendste in vele jaren bleek te zijn, door bij het doven van de lichten de tweede plaats af te snoepen van de derde plaats op de grid.

Dankzij het solide teamwerk tussen de coureurs van Lynk & Co Cyan Racing kwam Yann Ehrlacher tegen het einde van de race aan de leiding, met Ma Qing Hua en Thed Björk vlak daarachter, na verschillende bochten met zij-aan-zij actie met de concurrenten.

Lynk & Co Cyan Racing boekt dubbele FIA TCR World Tour-zege

"We hebben erg goede punten gepakt dit weekend en het team gaf me een geweldige auto voor beide races, een superleuk gevoel om de eerste coureur te worden met twee overwinningen dit jaar. Heel veel dank aan het team en aan Thed die me goed heeft geholpen. Laten we blijven pushen voor de laatste helft van het seizoen,” zei Yann Ehrlacher.

Ma Qing Hua en Thed Björk zorgden voor een sterke 1-2-3 voor het team, wat waardevolle punten oplevert voor de strijd om het kampioenschap.

"Wat een geweldig resultaat voor het team! Ik heb veel gevochten voor de posities en we hebben goed samengewerkt om dit resultaat te behalen. Ik wil het team bedanken voor al het harde werk, ik ben superblij,” zei Ma Qing Hua.

Santiago Urrutia zat er beide races goed bij en eindigde twee keer in de top tien.

"Ik ben blij voor het resultaat van het team, maar voor mij persoonlijk is het niet wat ik wilde. De tweede race begon goed, maar toen kwam er contact van verschillende coureurs. Het is racen, maar ik voel me gewoon verdrietig omdat ik op het podium had kunnen eindigen of voor de overwinning had kunnen vechten. Laten we ons richten op de volgende race in Brazilië,” zei Santiago Urrutia.

Yann Ehrlacher is opgeklommen naar de tweede plaats in het rijderskampioenschap, op 20 punten van de leidende coureur Norbert Michelisz, met Thed Björk op de vierde plaats, 28 punten achterstand.

Lynk & Co Cyan Racing boekt dubbele FIA TCR World Tour-zege

In de stand van het teamkampioenschap staat Lynk & Co Cyan Racing op de tweede plaats, vlak achter BRC Hyundai.

De volgende wedstrijd voor het FIA TCR World Tour-veld is het iconische Formule 1-circuit Interlagos op 20 en 21 juli.

KUMHO FIA TCR World Tour - Race van de VS
Mid-Ohio

Resultaten en kampioenschapspunten.

2024 KUMHO FIA TCR World Tour kalender
19-21 april - Vallelunga - Italië
03-04 mei - Marrakech - Marokko
07-08 juni - Mid-Ohio - Verenigde Staten
20-21 juli - Interlagos - Brazilië
02-04 augustus - El Pinar - Uruguay
19-20 oktober - Zhuzhou - China
14-17 november - Guia Circuit - Macau

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS