Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Lynk - Co Cyan Racing vecht tegen verzengende hitte in Marokko voor twee FIA TCR World Tour-overwinningen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 mei 2024 08:30

Lynk & Co Cyan Racing vocht tegen de verzengende hitte in de straten van Marrakech in Marokko om twee KUMHO FIA TCR World Tour-overwinningen te behalen met Yann Ehrlacher en Ma Qing Hua.

FIA TCR

In de eerste race van het weekend startte tweevoudig wereldkampioen Yann Ehrlacher vanaf poleposition, een positie die hij gedurende de hele race behield om zijn eerste KUMHO FIA TCR World Tour-zege van 2024 te behalen en op te klimmen naar de derde plaats algemeen in het rijderskampioenschap.

“Een geweldig gevoel om die eerste overwinning van het jaar te pakken. Het was zeker niet makkelijk, je weet nooit wat je kunt verwachten op een stratencircuit in deze hitte. We moesten hard pushen en proberen de banden te beheersen. Het was jammer dat we in de tweede race uitvielen door schade in de race. Maar aan het eind van de dag hebben we waardevolle punten gescoord voor Cyan Racing voor het kampioenschap, wat natuurlijk ons hoofddoel is,” zei Yann Ehrlacher.

De luchttemperatuur naderde de 35 graden Celsius voor de tweede race, die Ma Qing Hua op zijn naam schreef en zijn tweede TCR World Tour-overwinning ooit boekte.

“Ik ben superblij! Ik heb hier al eerder geracet, maar dit is mijn eerste overwinning en ik geniet er enorm van. Veel dank aan iedereen in het team, thuis op het hoofdkantoor van Cyan Racing, Lynk & Co en Geely Group Motorsport. Laten we dit gevoel voortzetten voor de rest van het seizoen,” zei Ma Qing Hua.

Santiago Urrutia heeft zijn positie als bestgeplaatste Lynk & Co Cyan Racing verstevigd na een solide podium in race 1. Hij klimt naar de tweede plaats algemeen - slechts elf punten van de leiding.

“De eerste race was echt goed om een 1-2 te pakken met Yann. Maar ik was verrast door het tempo van de Hyundai's met hun extra gewicht voor dit weekend, we pushten hard en ze waren zo sterk. Mijn koppeling raakte oververhit aan het begin van de tweede race, waardoor ik me daarna moest terugvechten. Maar in totaal een goed weekend en nu kijk ik uit naar de race in de VS,” zei Santiago Urrutia.

Thed Björk eindigde twee keer in de top tien in Marrakech en bezet de negende plaats in het algemeen klassement na de eerste twee raceweekenden van 2024.

“Voor mij persoonlijk was dit niet het resultaat waar ik op hoopte en waar we de snelheid voor hadden. Maar voor het team in zijn geheel was dit een goed weekend en ik ben erg blij om mijn teamgenoten bovenaan het podium te zien staan. Nu kijk ik uit naar Mid-Ohio, waar ik jaren geleden ook heb gereden,” zei Thed Björk.

Door twee overwinningen en in totaal drie podiumplaatsen in Marrakech blijft Lynk & Co Cyan Racing aan de leiding van het teamkampioenschap op de tweede plaats, met één punt achterstand op BRC Hyundai.

De volgende ronde voor de Lynk & Co 03 TCR-coureurs is ronde drie van de KUMHO FIA TCR World Tour, die op 8 en 9 juni plaatsvindt in Mid-Ohio in de Verenigde Staten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

KUMHO FIA TCR World Tour - Race van Marokko
Circuit Moulay El Hassan, Marrakech

Resultaten en kampioenschapspunten.

2024 KUMHO FIA TCR World Tour kalender
19-21 april - Vallelunga - Italië
03-04 mei - Marrakech - Marokko
07-08 juni - Mid-Ohio - Verenigde Staten
20-21 juli - Interlagos - Brazilië
02-04 augustus - El Pinar - Uruguay
19-20 oktober - Zhuzhou - China
14-17 november - Guia Circuit - Macau

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS