Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Luca di Grassi ziet niet in waarom ze de E-Prix tijdens een late safetycar niet zouden verlengen

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 januari 2022 17:01

Niet alleen in de Formule 1 is er controverse over de safetycar aan het einde van de race, maar ook in de Formula E is het raak. Tijdens de tweede E-Prix van het seizoen kwam nog met een handvol minuten te gaan de safetycar op de baan, drie bochten voor het einde ging hij weer van de baan. Lucas di Grassi is van mening dat er andere regels moeten komen.

Lucas_di_Grassi FE

De crash van Alexander Sims zorgde ervoor dat de safetycar naar buiten kwam. Zijn Mahindra werd niet op tijd weggehaald om de race nog te herstarten. Hoewel een nieuwe regel voor dit seizoen de racecontrole toestaat om de raceduur te verlengen, is dit verboden in de laatste vijf minuten.

Di Grassi, die gisteren als derde eindigde achter teamgenoot Mortara en Robin Frijns, is van mening dat de drempel van vijf minuten drempel snel moet verdwijnen. ďIk denk dat de regel wel goed is, maar dat hij nog wŤl verbeterd moet wordenĒ, zo legde de Braziliaan uit aan Racefans.net

ďIk denk niet dat er de laatste vijf minuten een reden is om de verlenging niet te krijgen. Het is gewoon een kwestie van uitrekenen hoeveel je nodig hebt om de race te verlengen. Dan kun je zorgen dat niemand zonder energie komt te zitten en niemand houdt dezelfde hoeveelheid energie over, omdat het gemakkelijk te berekenen is. En als het nodig is om te verlengen, dan moet dat kunnen.Ē

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS