Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Liam Lawson wint de Formule 3-race op Silverstone, Richard Verschoor P11, DNF voor Bent Viscaal + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 1 augustus 2020 09:58 • Print artikel

Liam Lawson heeft zaterdagochtend de Formule 3-race op het circuit van Silverstone gewonnen. De 18-jarige Nieuw-Zeelander finishte achter de safety car. Achter hem kwamen Oscar Piastri en polesitter Logan Sargeant als tweede en derde over de finish. Richard Verschoor viel net buiten de top tien op P11, Bent Viscaal wist de race niet uit te rijden. Een aanvaring met Ben Barnicoat betekende einde race voor de Nederlander.

Liam Lawson

Logan Sargeant mocht van pole starten en was gelijk goed weg. Hij bleef aan de leiding, maar Liam Lawson zette de druk er vol op en wist hem in Stowe in te halen voor de leiding in de wedstrijd. Oscar Piastri zette vervolgens de aanval in op Sargeant en wist zo op te schuiven naar plek twee.

Bent Viscaal wist bij de start op te klimmen van plek veertien naar elf. Richard Verschoor startte als vijftiende en lag na de start op plek twaalf. Door een spin van Matteo Nannini kregen we even kort een virtual safety car, maar Nannini kon op eigen kracht weg rijden en de race werd snel weer hervat. Lawson was daarbij goed weg en hij bleef Piastri voor.

Richard Verschoor was aan het vechten met Alexander Smolyar. Verschoor wist hem in te halen en schoof op naar plek elf waar hij ook zou finishen. Vooraan zette Piastri de aanval in op Lawson. De twee hadden een mooi wiel-aan-wiel gevecht, maar Lawson wist de leiding te behouden.

Viscaal, liggend op P15, was op dat moment in gevecht met Ben Barnicoat. De twee gingen ook wiel-aan-wiel, maar dat ging mis. Barnicoat en Viscaal raakten elkaar, waardoor onze landgenoot spinde en Jack Doohan hem niet meer kon ontwijken. Dit zorgde voor een safety car-situatie.

In ronde zestien kon de race weer hervat worden. Lawson lag nog steeds aan de leiding met vlak daar achter Piastri. De Nieuw-Zeelander was goed weg en iedereen leek goed weg te komen bij de herstart, maar het ging al snel weer mis. Max Fewtrell raakte Olli Caldwell, die in de rondte ging en niet meer ontweken kon worden door Lukas Dunner. Alle drie de auto's eindigden naast de baan. Dit zorgde opnieuw voor een safety car en daarachter werd de race ook afgevlagd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS