Formule 1

Lewis Hamilton ziet dat updates werken, maar denkt niet dat ze dichter bij Red Bull komen

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juni 2023 06:03

Lewis Hamilton was erg blij met zijn tweede P2-klassering van het seizoen. De updates van Mercedes lijken hun vruchten af te werpen aangezien ook teamgenoot George Russell mee mocht naar het podium. Na de race werd Hamilton gevraagd naar de potentie van de Mercedes W14.

Lewis Hamilton

"Met de huidige auto die we hebben, denk ik niet dat we hun prestaties zullen evenaren, maar we werken aan het verbeteren van de auto. Dus met het huidige pakket zijn we beperkt tot het tempo dat we vandaag hadden. We moeten grote stukken van ze afpakken met elke stap die we zetten. Het verschil tussen ons naar Verstappen was een paar tienden tot een halve seconde, maar ik denk dat we de goede kant op gaan," vertelde Hamilton tijdens de FIA-persconferentie.

"Hoe verder we deze bolide ontwikkelen, hoe meer invloed dat heeft op volgend jaar in bepaalde opzichten. Dus hoe meer we leren over deze auto, zet ons ook in de juiste richting. Het is dus zoeken naar de juiste balans. Ze liggen zo ver voor en je weet dat Verstappen dit jaar zal blijven winnen. Dat betekent dat ze eerder kunnen beginnen met hun ontwikkeling voor volgend jaar, eerder dan alle andere teams als ze dat nog niet hebben gedaan. En dat is gevaarlijk. Dus we moeten gewoon werken, hard blijven werken, maar ook proberen de juiste balans te vinden", sluit Hamilton af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS