Formule 1

Lewis Hamilton zal nieuwe FIA-regel niet leuk vinden met meer vrijheid voor Max Verstappen

Uitgegeven door Peter Vader • 3 februari 2022 11:00

Het lijkt erop dat een nieuwe uitspraak van de FIA past bij de agressieve stijl van Max Verstappen terwijl hij zijn eerste wereldkampioenschap in 2022 wil verdedigen. Lewis Hamilton zal minder onder de indruk zijn van de nieuwe FIA-uitspraak, die uiteindelijk beter past bij de rijstijl van titelrivaal Max Verstappen en de Nederlander veel meer vrijheid geeft. De FIA heeft voor het seizoen van 2022 aangekondigd dat coureurs nu een gridstraf van tien (10) plaatsen krijgen na vijf (5) berispingen, wat hoger is dan de eerdere uitspraak van drie (3). Als gevolg hiervan mochten coureurs meestal maar drie waarschuwingen op de baan krijgen voordat ze een gridstraf kregen, maar de nieuwe veranderingen geven de coureurs veel meer vrijheid in 2022.

Max_vuist_Lewis

Opnieuw met Max strijden
De verandering zou heel goed kunnen zijn gekomen nadat niet één coureur meer dan twee berispingen heeft gekregen tijdens het raceseizoen in 2021. En hoewel de wetswijziging natuurlijk hetzelfde is voor alle Formule 1-coureurs, is een man die misschien minder onder de indruk is, de zevenvoudig wereldkampioen Hamilton. Als gevolg hiervan gaat de Engelsman het seizoen 2022 met gestrekt been in, na het verliezen van zijn wereldtitel (onder controversiële omstandigheden) aan Max Verstappen afgelopen seizoen. En om het terug te winnen en een record achtste kampioenschap veilig te stellen, zal Hamilton ongetwijfeld opnieuw moeten strijden met zijn Nederlandse rivaal, aldus een bericht van Express.co.uk

Geruchten blijven aanhouden
De wijziging van de berisping zou Verstappen echter meer ten goede kunnen komen dan de zevenvoudig wereldkampioen, aangezien de 24-jarige bekend staat om zijn agressieve manier van racen. Daarom, als de Nederlander nu vijf kansen heeft om de regels te pushen met zijn agressie in plaats van drie, zal het hem ongetwijfeld veel meer vrijheid geven op de baan. Of hij de regelwijziging leuk vindt of niet, het is nog steeds niet bekend of Hamilton zelfs op de baan zal strijden bij de seizoensopener in Bahrein, aangezien de geruchten over zijn mogelijke pensionering blijven aanhouden.
Dit komt nadat de Engelsman volgens zijn baas Toto Wolff 'gedesillusioneerd' was door de F1-sport, na zijn liefdesverdriet tijdens de finale van vorig seizoen in Abu Dhabi nadat Verstappen gebruik had gemaakt van een controversiële beslissing van racedirecteur Michael Masi. Na deze controverse in het Midden-Oosten onthulde de FIA dat ze een volledig onderzoek uitvoeren naar de dramatische finish, waarbij Hamilton volgens de BBC wachtte op de resultaten voordat hij een beslissing nam over zijn toekomst. In een recente verklaring over het onderzoek schreef de FIA: “In dit stadium is er geen beslissing genomen over de uitkomst van de gedetailleerde analyse die momenteel aan de gang is met betrekking tot de gebeurtenissen van de laatste Formule 1 Abu Dhabi Grand Prix.

“Ik begrijp zijn standpunt”
“Zoals eerder aangekondigd, zullen de bevindingen van deze gedetailleerde analyse worden gepresenteerd tijdens de F1-commissievergadering in Londen op 14 februari, na een open discussie met alle F1-coureurs. "En dan moet het uiteindelijk worden goedgekeurd tijdens de bijeenkomst van de World Motor Sport Council op 18 maart in Bahrein, onder het gezag van FIA-president Mohammed Ben Sulayem." Ben Sulayem wierp zelf enig licht op de situatie van Hamilton en gaf toe dat de Engelsman nog steeds niet klaar is om een beslissing te nemen. Hij zei: “Ik denk niet dat hij [Hamilton] nu 100% klaar is om te reageren. We nemen het hem niet kwalijk. Ik begrijp zijn standpunt."

Lewis Hamilton vecht met Max Verstappen F1 Jeddah



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS