Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Laurens van Hoepen wint New Zealand Grand Prix met slechts acht tienden van een seconde!

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 februari 2023 20:00

Laurens van Hoepen heeft in de nacht van zaterdag op zondag de New Zealand Grand Prix gewonnen in de Formula Regional Oceanic Championship. De 17-jarige coureur is een pupil van Nyck de Vries en timmert goed aan de weg.

Laurens van Hoepen

De prestigieuze wedstrijd wordt jaarlijks verreden op het Hampton Downs Mototsport Park, een circuit in 'The middle of nowhere' tussen Hammilton en Auckland. Na drie corona jaren werden er weer voor het eerst internationale coureurs toegelaten aan de wedstrijd. De FROC is de opvolger van de Toyota Racing Series, daar stond de Nieuw-Zeelandse Grand Prix al jaren vast op de kalender. De Nederlander uit Wassenaar rijdt komend seizoen weer in het Formula Regional European by Alpine- kampioenschap in Europa en gebruikt de FROC om zich optimaal voor te bereiden op het komende seizoen. Van Hoepen won de wedstrijd van de Britse Louis Foster. Bij de eindstreep was het verschil tussen de twee coureurs slechts acht tienden van een seconde.

Van Hoepen is niet de eerste Nederlander die de overwinning op zijn naam schrijft, in 2018 deed Richard Verschoor dat al. Hij hield toen onder andere Robert Shwartzman achter zich. Komend seizoen rijdt de Zuid-Hollander zijn tweede seizoen in de FRECA en rijdt hij opnieuw voor het team van ART.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS