Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Laura van den Hengel tekent deal bij Ferrari met Mertel Motorsport: "Ik kan het bijna niet geloven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 februari 2024 17:45

Laura van den Hengel kondigde deze week met trots haar nieuwe raceplannen aan. Na haar fenomenale debuut in het GT-racen vorig jaar, heeft ze indruk gemaakt op het Duitse team Mertel Motorsport, een onderdeel van Mertel Ferrari Nurnberg. Afgelopen maand heeft ze dan ook officieel haar contract getekend.

Laura van den Hengel tekent deal bij Ferrari met Mertel Motorsport!

Dit jaar zal Laura in actie komen met de indrukwekkende Ferrari 488 Challenge - een adembenemende raceauto! Laura verklaart: "Ik kan het bijna niet geloven dat ik al zo'n geweldige kans krijg om te rijden voor een van de meest professionele teams in het veld. Vorig jaar behaalden ze het Europees kampioenschap in meerdere klassen, dus ik weet zeker dat ik de juiste stap heb gezet en een auto krijg waarmee ik vooraan kan meestrijden. Ik ben dankbaar voor de steun van mijn sponsors vorig jaar en dit jaar, aangezien zij deze kansen mogelijk hebben gemaakt. Zonder hen had ik dit nooit kunnen bereiken!"

"Na de eerste gesprekken met Laura eind vorig jaar, zijn we verheugd dat we enkele dagen geleden een overeenkomst voor een volledig seizoen hebben bereikt", zei Mario, de directeur van Mertel Motorsport. "Laura's uitzonderlijke talent dat ze het afgelopen seizoen heeft laten zien, heeft haar perfect geschikt gemaakt om dit jaar deel uit te maken van de prestigieuze MERTEL Ferrari Scuderia! Haar niet aflatende toewijding aan de autosport en haar professionalisme zowel op als naast het circuit hebben onze beslissing nog meer bevestigd. We zijn verheugd om Laura en haar sponsors en supporters afgelopen maandag de nieuwe auto te kunnen overhandigen in Meppen.

Laura van den Hengel tekent deal bij Ferrari met Mertel Motorsport!


Dit jaar zal Laura van den Hengel opnieuw deelnemen aan het Europees GT Open kampioenschap, waarbij haar doel is om voor het podium te strijden. "Vorig jaar was kort, met slechts 2 races had ik niet voldoende mogelijkheden om me goed te ontwikkelen in de GT3-auto. Daarvoor zijn veel testdagen en tijd nodig, en die had ik destijds niet. Desondanks ben ik erin geslaagd om goede resultaten te behalen en daar ben ik trots op. Dit jaar wil ik echt grote stappen zetten en meedoen voor het kampioenschap. Met deze samenwerking is dat zeker een haalbare ambitie."

Laura van den Hengel tekent deal bij Ferrari met Mertel Motorsport!

Het kalender van het Europees GT Open kampioenschap is ook net zo indrukwekkend, met races op circuits in heel Europa waar ook de Formule 1 wordt gereden:

Kalender 2024:
PORTUGAL Portimao - 28 april 2024
GERMANY Hockenheim - 12 mei 2024
BELGIUM Spa - 26 mei 2024
FRANCE Paul Ricard - 21 juli 2024
SPAIN Barcelona - 29 september 2024
ITALY Monza - 20 oktober 2024

Voor meer informatie en updates over Laura's raceavontuur kunnen ge�nteresseerden contact opnemen met Laura. Ook voor sponsor aanmeldingen kunnen ze contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Laura van den Hengel wil bij deze graag al haar sponsors bedanken: Kartsupport, Avema, Bosch Beton, PevanHa, Pulpvision, van Heugten Transport, Karting Champions League, W&W Vastgoed, KLCK Film Agency, Winkoop, Maverick Sport Training, van Heugten Tapijt, de Gezelligheid, R. Klaassen Accountant, Willems Kippaleis, Wolbert Sportscar, Rijnders Autoschade, JVDB Studios, Elise Wiebes Freelance Videografie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS