Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Lang herstel: Robin Frijns ook tijdens ePrix van Zuid-Afrika niet in actie

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 februari 2023 21:20

Tijdens het de openingsronde van het negende Formule E-seizoen ging het al na enkele honderden meters mis voor Robin Frijns. Tijdens de van de ePrix van Mexico brak de Limburger zijn pols. Hij onderging een operatie en moest de double header in Saudi-Arabi� en de inaugurele ePrix van India missen. De Limburger laat op sociale media weten dat hij de eerste Zuid-Afrikaanse ePrix ook aan zich voorbij moet laten gaan.

Robin Frijns

Volgend weekend strijkt het Formule E-circus neer in Kaapstad. De Zuid-Afrikaanse hoofdstad speelt het toneel voor de eerste ePrix in het land. Frijns had graag weer in actie gekomen in Zuid-Afrika, maar heeft samen met de doktoren besloten dat het beter is om zijn pols nog even rust te gunnen.

Op sociale media liet de voormalig Red Bull-junior van zich horen: �Helaas ben ik genoodzaakt om weer een race uit te zitten. Ik baalde echt dat ik Kaapstad moest missen. Ik werkte heel hard om zo snel mogelijk terug te komen. We hebben de voorbereiding in de simulator gedaan en dat verliep vrij vlot. Maar na nog een paar controles aan mijn hand lijkt het erop dat mijn bot nog niet helemaal genezen is. Het is moeilijk om te nemen, wetende hoeveel moeite ik hierin heb gestoken. Maar ik zal terugkomen.�

Net als tijdens de vorige drie races wordt hij vervangen door de Zuid-Afrikaanse Sheldon van der linde.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS