Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

LMP3-coureur Max van der Snel pakt eerste positie in tussenklassement Junior Categorie Prototype Cup Germany

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2023 00:08

Afgelopen weekend vond de vierde ronde plaats van de Prototype Cup Germany, dit keer op het stratencircuit van Nürnberg; de Norisring. Tijdens het DTM-weekend met maar liefst 102.000 toeschouwers eindigden vader en zoon Mark en Max van der Snel in de LMP3 Le Mans Prototype auto in eerste race op de achtste plaats en in de tweede race op de vijfde positie. Door dit resultaat heeft de 19-jarige Max van der Snel nu in zijn debuutseizoen de eerste positie gepakt in het tussenklassement van de Junior categorie, die bestaat uit zestien semi-professionele (zilveren) rijders onder de 25 jaar. Dit in een zeer competitief veld, met voornamelijk zilveren rijders (semi-professioneel), waarbij het Nederlandse duo een van de weinige zilveren - bronzen duo's is.

Max van der Snel pakt eerste positie in tussenklassement Junior Categorie Prototype Cup Germany


"Het was zeer uitdagend om voor de eerste keer op het stratencircuit van de Norisring te rijden", aldus Max van der Snel. "Het is een kort circuit en erg hobbelig. Eén klein foutje wordt hier gelijk afgestraft, je zit dan meteen tegen de muur, wat dan ook bij een aantal coureurs gebeurde. Wij hebben zeker niet foutloos gereden, maar door de goede pitstops en pace kijken we tevreden terug op dit raceweekend. Ik kijk nu al uit naar de race op het TT Circuit van Assen begin september!"

LMP3 Max van der Snel


Mark en Max van der Snel zijn met More Motorsport het enige Nederlandse team dat deelneemt aan de Prototype Cup Germany. De Ligier JS P320 wordt technisch ondersteund en onderhouden door de engineers en mechanics van Reiter Engineering. Met nog 2 races te gaan tijdens de ADAC Racing Weekends op 1-2-3 september op het TT-circuit van Assen en 13-14-15 oktober op het Grand Prix Circuit van de Nürburgring wacht een spannend einde van dit raceseizoen in de Prototype Cup Germany.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS