Formule 1

Koeweitse investeerders verminderen hun belang en Lawrence Stroll verstevigt zijn controle over Aston Martin

Uitgegeven door Peter Vader • 21 februari 2021 17:14 • Print artikel

Arabian News meldt dat de Canadese miljardair zijn zeggenschap over Aston Martin Lagonda Global Holdings heeft verstevigd nu de Koeweitse investeerders Adeem, ooit de grootste aandeelhouder, hun belang hebben verkleind. Het bedrijf bevestigde vrijdag in bepaalde documenten dat de directeur van het investeringsfonds, Amr Ali Abdallah Abou El Seoud, aftrad nadat de aandelen van de groep in de autoproducent onder de zeven procent waren gedaald. Het rapport voegt eraan toe dat dit de tweede herschikking bij Aston is; vorige maand zijn drie bestuursleden afgetreden om te worden vervangen door vijf nieuwe directeuren die gelieerd zijn aan Lawrence Stroll.

Aston_Martin_GT3_2021_Aston_Martin_wings

Project uit ijdelheid
Vorig jaar moest ook CEO Andy Palmer het veld ruimen en kwam Tobias Moers aan het hoofd te staan, de voormalige baas van AMG die de autosportdivisie voor Mercedes leidt, inclusief hun belangrijkste troef: hun immens succesvolle F1-team. Wat begon als een project uit ijdelheid om ervoor te zorgen dat zijn zoon Lance Stroll een kans van slagen maakt in de Formule 1, leidt Lawrence Stroll nu een onderneming die geschiedenis aan het schrijven is in de automobielsector.

Lawrence Stroll en Lance Stroll
Lawrence Stroll en Lance Stroll: "Wat begon als een project uit ijdelheid is nu serious automotive business"

Persoonlijke reputatie
Afgezien van het redden van het geteisterde automerk, wil Stroll het weer belangrijk maken en aanzien geven, door zijn persoonlijke reputatie op het spel te zetten en 'zware jongens' uit de automotive te overtuigen om in zijn visie te geloven, aldus grandprix247.com. Opvallend genoeg wist hij heel slim Daimler aan boord te krijgen, ook niet de eerste-de-beste in autoland. Lawrence Stroll's grotere aandeel in de onderneming, doet de verhitte geruchtenstroom van vorige maand afkoelen, waarin er beweerd wordt dat de Canadees van plan was om zich uit te laten kopen, uit de onderneming die hij zelf te hulp geschoten was. Lawrence Stroll wist eerder ook al Force India van diens ondergang te redden, toen het team averij opliep onder het beheer van de omstreden Vijay Mallya.

Aston-Martin-Mercedes-neus

Klik op de onderstaande oranje links voor eerdere berichten van RaceXpress over de ontwikkelingen bij Aston Martin

SPECIAL De 'continuing story of' het Mercedes-Aston Martin-Masterplan

Wat gaat Lewis Hamilton doen? Zijn huidige teambaas heeft een aandeel in Aston Martin, dus...

Mercedes ontkent geruchten over hun plannen om de F1 te verlaten speculatie-hierover is ongegrond en onverantwoord

Neemt Wolff Lewis Hamilton op sleeptouw totale onzin reageert de Mercedes teambaas in Niki-Lauda-stijl...

Mercedes start met Formule 1 MGU-H technologie in AMG wegauto's

Aston-Martin mikt op jaarlijkse groei van 250 tot 300 miljoen pond Mercedes-Benz verhoogt tot 2023 stapsgewijs aandeel in Britse autofabrikant

SPECIAL Quo vadis Sebastian Is er een groter plan achter de geruchten over Vettel en Racing-Point

Aston_Martin_logo2 black and white

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS