Karting • Karting Diversen

Kickstart voor Cesc Pieterse met eerste zege in de 2-takt: "Het voelt heel goed om het seizoen zo te beginnen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 maart 2023 16:25

STRIJEN - Kartcoureur Cesc Pieterse uit Rotterdam heeft afgelopen weekend op de kartbaan van Strijen zijn eerste overwinning behaald in een tweetakt-kart. Het jonge talent, die uitkomt voor het succesvolle team van WJS Racing, heeft veel plannen dit seizoen en zit zeker niet stil.

WJS Racing Cesc Pieterse


Cesc mag dan pas tien jaar oud zijn, maar karten doet hij pas een jaar: “Ik begon op mijn negende met karten bij Raceplanet in Delft. Ik zat op gitaarles en in de wachtruimte zag ik een foldertje liggen met daarop indoor kartles. Toen ben ik dat samen met mijn vader eens gaan proberen. Bij de eerste keer werd ik al tweede, dus dat ging goed. Een paar maanden later ben ik hier op Strijen een cursus gaan volgen voor mijn licentie. Toen ben ik het Rocky Nederlands kampioenschap gaan rijden. Ik vond het zo leuk dat ik direct wedstrijden wilde gaan rijden.”

Het karten ging de Rotterdammer goed af. Met het indoorkarten veegde hij met iedereen de vloer aan, Pieterse bleek ook een snelle leerling toen hij outdoor ging karten bij het NK karting. Hij had het gevoel snel in de vingers: “Ik begon het eerste seizoen achteraan, maar uiteindelijk begon ik steeds harder en harder te rijden. Uiteindelijk had ik vorig jaar de meeste overwinningen en poles. In het Nederlands kampioenschap werd ik vierde.”

Het racen in de Parolin Rocky ging vorig seizoen hartstikke goed en Cesc was vaak de snelste, maar hij wilde niet nog een jaar in deze klasse rijden en besloot de overstap te maken naar de tweetaktkarts. Hij veranderde niet alleen van klasse, maar ook van team. Hij rijdt nu bij WJS en is enorm blij dat hij daar rijdt. Het is een hecht team met veel ervaring, voor Cesc is dat perfect. Het klikte goed bij het team en Cesc reed eind vorig jaar ook een weekend mee in het EK in Genk. De Zuid-Hollander liet zien dat hij uit het juiste racehout was gesneden en eindigde direct in de top tien.

Cesc Pieterse

Bij de opwarmer van het kartseizoen in Strijen liet hij er geen gras over groeien en was hij de man van het weekend: “Het voelt heel goed om het jaar zo te beginnen. Het is enorm fijn zo’n overwinning en het geeft veel vertrouwen. Ik word goed geholpen door teambaas Willem-Jan Schoots en dataman Sinan van der Raad en door Ayrton Walcyzk, mijn coach. Hij heeft zelf geracet en hij is altijd heel behulpzaam. Ayrton zegt ook dat deze sport voor een groot deel draait om mindset. Hij zorgt er altijd voor dat ik goed rij.”

Cesc rijdt dit jaar het NK IAME, het IAME Benelux-kampioenschap en de GK4 Kart Series. Binnenkort rijdt Cesc in Mariembourg. Hier heeft de snelheidsduivel al gereden, hij stelt dat het een circuit is dat hem wel ligt. "Alles is daar eigenlijk vol gas." Maar, de Rotterdammer is eerlijk: “Ik heb nog steeds genoeg te leren. Dus daar moet ik wel op gaan letten”, vertelt de ambitieuze karter. Maar met zijn gaat hij vol vertrouwen het seizoen in.

“Ik wil graag mijn vader en moeder, mijn sponsoren, mijn teambaas Willem-Jan Schoots, mijn monteur/ coach Ayrton Walczak en data-analist Sinan van der Raad en mijn St. Michael Schhool in Rotterdam bedanken.”

Cesc Pieterse wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door:
Pilot Cycles BV
Fennft.com
Mazda Auto Haagstad
Very Italian Pizza Rotterdam
Autorijschool Henk van Wassenaar

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS