Dakar

Kevin Benavides passeert Toby Price en wint voor de tweede keer Dakar Rally

Uitgegeven door Bart • 15 januari 2023 09:32

Kevin Benavides heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Dakar Rally bij de motoren gewonnen. De 34-jarige Argentijn stond voorafgaand aan de laatste etappe 12 seconden achter Toby Price. In de special over 136 kilometer tussen Al-Hofuf en Dammam was Benavides 55 seconden sneller dan de Australiër en daarmee passeerde hij zijn KTM-teamgenoot.

Kevin Benavides

In de afsluitende etappe startten de motorrijders in omgekeerde volgorde van het klassement. Veel rijders kwamen vast te zitten in een lastig gedeelte, maar de leiders van het klassement hadden daar geen last van. In het dagklassement eindigde Benavides op de eerste plaats, gevolgd door Price en Pablo Quintanilla.

Benavides won tot zaterdag geen etappe, maar finishte iedere etappe kort in het klassement. Tijdens de voorlaatste etappe hielp hij de gevallen Matthias Walkner en kreeg hij tijd terug. Vandaag pakte hij zijn tweede dagzege op rij en daarmee na 2021 ook zijn tweede eindzege. Price kwam uiteindelijk 43 seconden te kort en Skyler Howes werd op 5:04 derde.

Beide Nederlandse motorrijders hebben de Dakar Rally tot een goed einde gebracht. Wesley Aaldering reed de 64e tijd en eindigde zo op 40e positie in het eindklassement. Mirjam Pol reed vandaag de 69e tijd en finishte de Dakar Rally op de 47e plaats.