Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Kelvin van der Linde neemt stoeltje Robin Frijns over: "Ik vind het heel erg voor Robin"

Uitgegeven door Deni Volkers • 19 januari 2023 21:25

Kelvin van der Linde maakt in het tweede raceweekend van het nieuwe seizoen zijn debuut in het ABB FIA Formula E World Championship. De 26-jarige Zuid-Afrikaan vervangt vanaf de twee races in Diriyah (Saoedi-ArabiŽ) vaste coureur Robin Frijns in de nummer 4 raceauto, omdat Frijns voorlopig een pauze moet nemen na een blessure aan zijn hand.

Kelvin vd Linde

"We staan voortdurend in contact met Robin en wensen hem een spoedig herstel toe. Hoewel iedereen in het team hem erg mist, geven we hem alle tijd om volledig te herstellen van de blessure - dat is onze absolute prioriteit", aldus teambaas Thomas Biermaier. Robin Frijns liep bij een aanrijding in de eerste ronde van de #mexicocity E-Prix breuken aan zijn linkerhand op en onderging diezelfde avond in Mexico een operatie.

Kelvin vd Linde

"Kelvin maakt al jaren deel uit van de ABT-familie in verschillende functies. Hij is al sinds het begin van ons comeback-project betrokken en was vanaf het begin bedoeld als reservecoureur, dus het was voor ons meteen duidelijk dat hij de cockpit van Robin zou overnemen", zegt Biermaier. "De taak en uitdaging voor hem om zonder testen in een WK-race te starten is natuurlijk gigantisch. Maar Kelvin is zeer gemotiveerd, werkt hard en het hele team zal hem zonder enige druk steunen."

Kelvin vd Linde

Sinds de beslissing op zondag heeft van der Linde, die ook in Kempten woont, elke dag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bij ABT doorgebracht. Op de agenda: reglementen, handleiding van de raceauto, data-analyse en talloze uren in de simulator. "Deelnemen aan de Formule E is een droom van me - maar natuurlijk wilde ik dat de omstandigheden van mijn debuut anders zouden zijn. Ik vind het heel erg voor Robin en ik hoop dat hij snel weer fit is", aldus Kelvin van der Linde. De jongeling kwam in 2021 en 2022 uit voor ABT in de DTM en was in zijn debuutseizoen tot aan de finale titelkandidaat. Hij kreeg ook een voorproefje van de Formule E: in 2020 voltooide hij een rookie-testdag in Marrakesh en was hij deelnemer aan een virtuele Formule E-serie op de simulator tijdens de pandemie. Ook dit seizoen ondersteunt hij ABT Cupra in de simulatorvoorbereiding. "Ik ben blij met het vertrouwen en de uitdaging. Nu heb ik een paar lange dagen voor de boeg en dan ga ik mijn best doen om zo goed mogelijk voor Robin in te staan."

Kelvin vd Linde

De twee races in Saudi ArabiŽ worden op 27 en 28 januari verreden in Diriyah, een voorstad van de hoofdstad Riyad. De start is op beide dagen om 20.00 uur lokale tijd.

Kelvin vd Linde

Kelvin vd Linde

Kelvin van der Linde Formule E debuut ABT Cupra

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS