Karting • Karting Diversen

Kasper Schormans start met overtuigende zege in Wackersdorf: "Heel mooi weekend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 april 2022 04:29

WACKERSDORF – Als Kasper Schormans afgelopen weekeinde in Wackersdorf iets heeft bewezen, dan is het wel dat hij één van de favorieten is in de Junioren-klasse van de Rotax Max Challenge Germany (RMCG). Het twaalfjarige karttalent uit Born won tijdens de eerste ronde van het prestigieuze Duitse kampioenschap alle drie de races.

Rotax Max Challenge Germany Kasper Schormans gewann bei den Rotax Max Junioren in Wackersdorf

Natuurlijk was het een blije Kasper die zijn verhaal deed. “Het was een heel mooi weekend, maar in het begin heel lastig omdat ik de baan nog niet zo goed kende”, zei de coureur over het Prokart Raceland-circuit in de buurt van de Tsjechische grens. “En er waren op zaterdag heel moeilijke omstandigheden, zoals sneeuw. Na een slechte kwalificatie hadden we niks te verliezen.”

Die constatering deed het uiteindelijke zoet van de overwinning nog beter smaken. Zeker ook gezien zijn ietwat moeizame begin van het weekeinde in Duitsland. Tijdens de trainingen op vrijdag moesten Kasper en zijn team JJ Racing op zoek naar de juiste afstelling van de kart en dat bleek best lastig. “De trainingen konden beter en we zijn de afstelling blijven verbeteren tot we die tijdens de warm-up op zondag voor elkaar hadden. Op een droge baan hadden we de snelheid helemaal te pakken.”

Zo begon Kasper, die ondanks zijn jeugdige leeftijd al aan zijn tweede jaar bij de Junioren bezig is, met het nodige zelfvertrouwen aan de wedstrijden. “Ik verwachte een top drie-finish. In de eerste heat kon ik voorop mijn eigen snelheid rijden en daardoor kon ik 4.3 seconden wegrijden”, sprak hij triomfantelijk. “Daarna volgde de pre-finale en na een heel goede start lag ik na het eerste rondje al 1.5 seconden voor op de nummer twee. Later heb ik mijn voorsprong nog kunnen uitbreiden naar twee seconden.”

Kasper Schormans gewann bei den Rotax Max Junioren

Kortom: met de vorm en de snelheid van Kasper zat het wel goed in Duitsland. Met zijn knappe resultaten tot dat moment, mocht hij de finale van poleposition beginnen. “Het was heel spannend in het midden van de race omdat ik op P2 lag”, zei hij. De snelle Limburger reed vlak achter de rijder aan kop en toen die een foutje maakte kon hij hem voorbij. “Daarna heeft niemand meer een poging kunnen wagen om mij in te halen.”

En dus stond er ook na de finale een dikke vette P1 achter zijn naam, als enige Nederlander van het hele veld. “Ik ben heel erg blij met het resultaat en we gaan er weer vol voor de aankomende races”, blikte hij enthousiast en fanatiek vooruit.

Zijn eerstvolgende race is de eerste race van het BNL-kampioenschap op het circuit van Genk. Dat raceweekeinde, waar traditioneel veel buitenlandse toppers aan de start verschijnen, wordt gehouden van 15 tot en met 17 april. Het hoeft niet te verbazen dat Kasper ook daar voor een topresultaat gaat. “Hopelijk kan ik ook in Genk winnen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS