Karting • Karting Diversen

Karttopper Devyan Roest doet toch weer mee om de dagzege in BMC! "Blij dat ik een podium heb'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 mei 2023 20:31

KERPEN – Pijlsnel was hij, afgelopen weekeinde op het circuit van Kerpen. Dat staafde Devyan Roest met zijn tweede plaats tijdens de tweede ronde van het BMC-kampioenschap. De vijftienjarige coureur uit Hoofddorp had misschien zelfs wel het dagklassement kunnen winnen in de Rotax Max Senioren-klasse oordeelde hij. Hoe dan ook, na zijn vorige podiumplaats tijdens de eerste ronde van de titelstrijd had hij nu opnieuw uitstekende zaken gedaan.

Devyan Roest

“Ik ben blij natuurlijk”, zei Devyan. “Het weekend ging op zich wel redelijk, al was het niet mijn beste weekend. In de kwalificatie op zaterdag had ik wat pech. Ik was supersnel, en zat achter iemand waardoor ik een superperfect rondje met een slipstream kon hebben. Alleen maakte de jongen voor me een fout waardoor ik me klemreed. Daardoor reed ik uiteindelijk de vijfde tijd.”

Het was niet de plek waar hij qua snelheid thuishoorde. Dat die echt goed was, kon hij nog diezelfde middag laten zien tijdens de eerste heat van het weekeinde. En dat deed hij. Devyan snelde van vijf naar de eerste plek. Hij kwam met een overtuigende voorsprong van twee seconden als eerste over de finish. “Dat was echt een goede heat. Ik had een goede start en een goede snelheid. Het zat allemaal mee.”

Een dag later verliep de tweede race van het weekeinde ging iets minder goed. Devyan: “Ik maakte wat foutjes en liet de deur openstaan. Dat was niet zo slim van mij. Daarna ben ik van vijftien terug naar vijf gereden. Dat was best goed.”

De laatste race op het circuit van Kerpen was weer een uitstekende. “Ik reed van vijf naar twee”, zei Devyan. “Winnen had gekund. Dan had de race één of twee rondjes langer moeten duren.” En dan te bedenken dat hij het bepaald niet gemakkelijk had gehad. “In het begin van de race werd ik van de baan geduwd. Toen ging ik door het gras en verloor daardoor een aantal plekken.”

Devyan Roest

Dat hij alsnog die tweede plaats claimde was razendknap, wist ook Devyan. “Tuurlijk baal ik wel een beetje. Ik had het liefst willen winnen, want we hadden de snelheid daarvoor. Maar ik ben ook blij dat ik een podiumplaats heb. Dit is goed voor het kampioenschap.”

Devyans volgende race is de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max van organisator Chrono. Die wordt medio mei gehouden op circuit De Landsard in Eindhoven. Devyan kent de baan goed. Bovendien barst de talentvolle rijder van het zelfvertrouwen. Hij heeft dus hoge verwachtingen van de race. “Ik denk dat ik er ook vooraan moet kunnen meedoen. De overwinning of in ieder geval het podium moet er zeker in kunnen zitten!”

Devyan bedankt zijn team, Max Timmermans, Cristophe, Julia Lykakis, zijn vader en moeder, Bouvin Power en Birger Bouvin.

Devyan Roest wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Max Machinery en Sander Tweewielers.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS