Karting • Karting Diversen

Karttalent Senn Lindeman is de jongste van allemaal maar pakt ‘gewoon’ de dagzege in Micromax-klasse

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 oktober 2021 18:01

EINDHOVEN – Hij is nog maar zeven jaar, kart al bijna drie jaar en heeft sinds afgelopen weekeinde zijn eerste overwinning te pakken. Karttalent Senn Lindeman laat er dus geen gras over groeien. De snelle Nuenenaar werd zaterdag tijdens de tweede ronde van het Kart4Fun-kampioenschap in Eindhoven knap dagwinnaar in de Micromax-klasse.

Nick Lindeman met opa Jos Lindeman en talent Senn lndeman

Met een lach op zijn gezicht deed Senn zijn verhaal. Want ja, je eerste overwinning, dat is natuurlijk ook wel iets bijzonders. “Het was heel goed”, zei hij tevreden. “Maar het kan altijd harder.” Een waarheid als een koe natuurlijk, maar zijn uitslagen hadden in ieder geval laten zien dat hij snel genoeg was om het dagklassement overtuigend te winnen.

In alle drie de races eindigde hij namelijk op de eerste plaats. En dat terwijl hij nota bene de jongste rijder van het veld is. “Ik ben er wel tevreden mee. Dit is het beste resultaat van het seizoen. Van tevoren had ik er niet echt een verwachting van.”

Hoewel Senn pas zeven jaar oud is, kart hij al bijna drie jaar. “Ik was vijf toen ik begon. Omdat mijn vader vroeger heeft gekart”, legde hij uit. “Vroeger gingen we altijd kijken. Op een gegeven moment wilde ik het zelf doen, omdat ik het vet vond omdat het heel hard gaat.”

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met zijn vader ging hij naar De Landard waar hij zijn eerste meters in een kart maakte. “Het regende toen. Het was heel koud en nat. In december 2018. Dit jaar zijn we wedstrijden gaan rijden en het gaat al best goed.”

Met de ervaringen in het verleden, die vader Nick en opa Jos weer hebben opgedaan in de kartsport, pakken zij het met Senn serieus aan. Behalve de Kart4Fun-wedstrijden en clubraces in Strijen rijdt hij het NK Rotax Max Micromax en het NK Mini Junioren 60cc. In welke klasse hij liever rijdt, vond Senn moeilijk te zeggen. “De Mini 60 cc heeft een vetter geluid, maar met de Micromax kan ik harder door de bochten.”

Ook in die kampioenschappen gaat Senn hard. Zo rijdt hij op nationaal niveau al in de top tien mee. Een teken dat de rijder van topteam Paauwer Kart Racing veel potentie heeft. Waar die vandaan komt is natuurlijk duidelijk.

Zijn vader Nick Lindeman reed zelf jarenlang vooraan op het NK en deed zelfs mee aan de Rotax Max Challenge Grand Finals in Al Ain, Verenigde Arabische Emiraten, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders. “Dat was in 2007”, blikte Lindeman terug. “Ik heb ook af en toe wat races in het NK gewonnen. En ik heb eens de winter Pokal in Kerpen gewonnen.”

Voor Senn wacht nu de volgende ronde in het NK Mini Junioren 60cc. Die wordt op de baan in Eindhoven gehouden. Voor de Nuenenaar een thuiswedstrijd dus. Na afgelopen weekeinde zit het met zijn zelfvertrouwen wel goed. “Hopelijk kan ik in het NK ook ver voorin finishen!”

Senn Lindeman bedankt zijn vader en moeder en zijn opa en familie en sponsoren.

Senn Lindeman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Sanders Airconditioning
Lindeman Auto's
Kalil Export
Gallé Installaties
The Project

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS