Karting • Karting Diversen

Karttalent Levi Hendriks pakt eerste titel: kampioen Kart4Fun! "Heel vet, het is mijn eerste"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 december 2022 02:14

BERGHEM – Op de mooist mogelijke manier sloot karter Levi Hendriks zaterdag zijn seizoen af. Op het circuit van Berghem pakte hij de titel in de Micro Max-klasse van het Kart4Fun-kampioenschap. De tienjarige coureur uit Alphen aan den Rijn deed dat in stijl door in de drie races op de respectievelijk eerste, eerste en tweede plaats te eindigen! Hij pakte daarmee de dag-overwinning, maar nog belangrijker: Levi werd kampioen!

Levi Hendriks kampioen Micro Max hier met zijn ouders en teambaas Pierre Redeker

“Het ging heel goed. In de training, kwalificatie, en race één en twee was ik eerste en in race drie was ik tweede”, blikte Levi terug met een brede lach op zijn gezicht. “Dat ik race drie niet won, kwam omdat iemand de bocht in kwam zetten en mij raakte. Toen vloog ik de lucht in en spinde ik. Daarna lag ik derde en ben ik terug naar twee gereden. Zo ben ik gefinisht.”

Daarmee had de talentvolle rijder van topteam Redeker Motorsports meteen een heldere samenvatting gegeven van de meest enerverende race van de dag. Natuurlijk waren de eerste en tweede race qua resultaat mooier omdat hij die had gewonnen, maar in de derde race had hij dus toch nog een indrukwekkende tweede plaats uit het vuur gesleept. Het toonde Levi’s vechtersmentaliteit, een mentaliteit die coureurs doorgaans heel ver brengt.

“Nu ben ik kampioen geworden. Heel vet. Het is mijn eerste kampioenschap dat ik heb gewonnen. Dat is heel fijn.” Echt moeilijk was het niet meer voor Levi. Wat heet. “Ik stond vandaag voor het begin van de races 44 punten voor op de nummer twee. Ik hoefde eigenlijk alleen maar finishen. Maar ik wilde er natuurlijk wel voor vechten. Ik wou heel graag winnen.”

Levi Hendriks kampioen Micro Max Kart4Fun

Dat resulteerde dus in twee overwinningen. In totaal won hij er dit seizoen vier. Een bewijs dat Levi steeds sneller, steeds beter wordt, met als ultieme resultaat het kampioenschap natuurlijk. Daarnaast deed hij dit seizoen ook de nodige ervaring op, want hij kwam ook uit in het NK, het hoogste niveau in Nederland.

“Toch doe ik mee bij Kart4Fun, omdat het leuk is. Bij het NK moet je nog meer op kracht rijden. Hier kan ik goed meer ervaring opdoen tegen goede tegenstanders.” Dat hij zaterdag in Berghem zo snel was, hoefde niet echt te verbazen. “Ik oefen bijna elke woensdag op deze kartbaan. Dit is ook mijn favoriete baan omdat ik er zo snel ben. En ik vind hem heel leuk.”

Ook volgend jaar staat Levi weer aan de start tijdens Kart4Fun. “Ik ga er weer voor, maar dan in de Minimax. Ik heb al eens met die kart geoefend. Je gaat er sneller mee door de bochten. Daardoor kan ik nu ook in de Micromax sneller door de bochten. Ik vind mijn Micromax ook heel fijn rijden, maar ik wil graag naar de Minimax-klasse. Dat is weer een stapje hoger.”

In 2023 gaat Levi ook in de Minimax-klasse het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting en Kart4Fun rijden. “Dat wordt weer heel druk, maar ook superleuk. Ik kijk ernaar uit!”

Levi bedankt de organisaties van Chrono Karting en Kart4Fun voor de leuke wedstrijden. Verder zijn ouders, Pierre Redeker en het hele team. “Zonder hen was het niet gelukt!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS