Karting • Karting Diversen

Karttalent Hylke van Dellen (10) bekroont sterk seizoen met kampioenschap en zege bij debuut in ID Engines

Uitgegeven door Bart • 23 december 2022 04:20

Ulrum – Hylke van Dellen is dit jaar clubkampioen van Kartbaan Ulrum geworden in de Parolin Rocky klasse. De 10-jarige karter uit Dokkum streed ook mee in het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting en eindigde daarin op een knappe vierde plaats op slecht twee punten van de nummer drie. Afgelopen weekend mocht Hylke in Ulrum zijn kampioenschapsbeker ophalen en maakte hij ook voor het eerst zijn opwachting in de ID Engines Junior. En dat deed hij met verve: Hylke won!

Hylke van Dellen ID Engines

Hylke weet nog goed hoe hij met karten is begonnen. "Mijn eerste keer karten was ook hier in Ulrum. Een vriendje van me vroeg of ik meeging, ik was toen 7 jaar oud. Ik vond het direct heel erg leuk en zei tegen mijn vader dat ik ook graag een kart wilde hebben. Daarna hebben mijn ouders mij verrast en een 160 cc Cadet voor me gekocht. Daarmee ben ik hier in Ulrum gaan rijden. In het begin ben ik een keer over de kop gevlogen en was mijn kart kapot en mijn helm ook. Daarna heb ik een nieuwe kart gekregen en ging ik direct wedstrijden rijden. Ook met die kart ben ik een keer over de kop gevlogen. Ik stuurde tijdens een training iets te vroeg in en toen ging ik over de bandenstapel heen. Natuurlijk is dat niet fijn en ik was flink geschrokken, maar ik heb zeker niet opgegeven. We zijn veel blijven trainen."

Voor de snelheidsduivel uit Dokkum was het dit jaar niet de eerste keer dat hij in Ulrum clubkampioen werd. "In 2020 ben ik al eens clubkampioen geworden en vorig jaar was ik de derde beste Rookie van het Nederlands kampioenschap. Dit jaar ben ik weer clubkampioen geworden in de Parolin Rocky. Dit weekend heb ik mijn beker gekregen en dat voelt natuurlijk heel goed. Het is een mooie beloning voor een goed seizoen in een veld met veel goede rijders."

In het Nederlands kampioenschap eindigde Hylke dit jaar op de vierde plaats. "Ik heb het hele jaar goed van voren gereden. Helaas ben ik net niet op het podium geëindigd. In het begin van het seizoen was ik sterk met goede resultaten. Later in het jaar ging het wat minder en heb ik ook wat pech gehad. Bij de laatste race op de Landsard in Eindhoven had ik een botsing waarbij ik een lekke band opliep. Daardoor viel ik terug naar de tiende plaats. Mijn vader heeft het gelukkig weer kunnen maken en daarna ben ik nog naar P4 gereden."

Afgelopen weekend was niet alleen het moment dat Hylke zijn beker mocht ophalen, maar hij debuteerde ook in een wedstrijd in de ID Engines Junior en hij toonde meteen zijn talent. "Dat was waanzinnig, mijn eerste wedstrijd in de ID Junior. Ik zal wel spierpijn krijgen, maar ik heb bijna alle races gewonnen. Eén race ben ik tweede geworden en de andere vier races heb ik gewonnen. Dat was natuurlijk heel leuk, maar het was ook wel spannend. De ID Junior gaat echt een stuk sneller dan ik gewend was, maar het ging direct heel goed. We gaan komend jaar een heel seizoen in de ID Junior rijden", bevestigde Van Dellen na zijn succesvolle debuut in deze hogere klasse.

Hylke van Dellen karting


Hylke wil graag zijn ouders, zijn familie, Kartbaan Ulrum en zijn sponsoren bedanken. "Eén sponsor wil ik extra bedanken en dat is Titus Vogt van Jumbo Dokkum. Hij is al twee jaar heel enthousiast en een goede sponsor. Ik kon elke keer mijn beker laten zien en op de foto bij de Jumbo en ik mocht een 'pitstop' bij de snoepafdeling maken. We willen hem veel succes wensen met zijn stichting 'Ik ben Wil' waarmee hij aandacht vraagt voor Alzheimer."

"Ik wil graag hogerop in de kartsport komen en nieuwe sponsoren zijn altijd welkom!" Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via e email adres: [email protected]

Hylke van Dellen wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door de volgende sponsoren:
Jumbo Hantumerweg Dokkum
Van Dellen Auto’s Dokkum
Garage D.U.C Dokkum
Gebr. v/d Kooi Stukadoors en Spackspuiters
PD Automaterialen en Auto-onderhoud
E-Bike Friesland
Kartbaan Ulrum
Marcel R Fotografie
Van Dellen Caravans
De BMW Jager
En de Club van 50+

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS