Karting • CIK-FIA

Karttalent Rocco Coronel scoort overtuigende pole position bij FIA Academy Trophy in Rødby

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 juni 2023 04:06

Rødby - Rocco Coronel rijdt dit weekend in de tweede ronde van de FIA Karting Academy Trophy op het Deense Rødby. Het twaalfjarige talent kwam goed voor de dag op vrijdag en noteerde snelste tijd tijdens de kwalificatie. De zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart was vanzelfsprekend blij met zijn pole position. "Eigenlijk was alles top", zei Rocco Coronel.

Rocco Coronel


“Eigenlijk ging het al heel goed in de trainingen”, begint hij. “In beide trainingen zaten we aan de kop van het veld, daar was ik wel tevreden mee. In de kwalificatie was ik echt heel geconcentreerd bezig. Toen reed ik even het rondje wat ik wilde en reed ik de snelste tijd. De banden waren goed, de remmen waren goed en de balans was top. Eigenlijk was alles top, nou”, zegt Coronel. “Ik had misschien nóg iets netter kunnen rijden”, merkt het twaalfjarige talent op.

Coronel was slechts achtduizendste sneller dan de nummer twee: “Ik reed de snelste ronde in de derde ronde. Ik dacht dat ik nog sneller kon, maar de banden waren aan het einde. Ik wist dat ik het moest doen in een ronde zonder verkeer, en dat was toevallig de derde ronde.”

Zaterdag rijdt Coronel de heats, het belangrijkste voor de races: “Ik moet gewoon mijn kop erbij houden en geconcentreerd blijven rijden, geen fouten maken. Dit is de tweede keer dat ik hier in Rødby rij, maar het komt goed.”

Rocco Coronel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS