Formule 1

Kan Max Verstappen op 5 december bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië de titel veroveren?

Uitgegeven door Peter Vader • 24 november 2021 05:23 • Print artikel

Lewis Hamilton won weliswaar de Grand Prix van Qatar, maar Max Verstappen heeft zijn verlies weten te beperken door als tweede te eindigen en het bonuspunt voor snelste ronde te pakken. Dat betekent dat Verstappen nog steeds een voorsprong van acht punten heeft op weg naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië op 5 december. Aangezien het de voorlaatste ronde van het kampioenschap is, zou de 24-jarige Nederlander zijn eerste Formule 1-wereldkampioenschap kunnen behalen met nog één race te gaan, maar dan zal hij wel een goed resultaat nodig hebben om het te realiseren.

Podium_Qatar_Verstappen_vs_Hamilton

Wanneer titel?
Als Verstappen de race wint, zou hij het kampioenschap binnenhalen als Hamilton als zevende of lager eindigt. De kansen verbeteren iets voor Verstappen als hij wint en ook de snelste ronde pakt, waarbij hij de titel zou kunnen veroveren als Hamilton als zesde of lager zou eindigen.

Titel met P2?
Verstappen kan de titel ook pakken met een tweede plaats, plus de snelste ronde, mits Hamilton als tiende of lager eindigt. Als Verstappen als tweede eindigt maar niet de snelste ronde weet veilig te stellen, zal hij toch de titel pakken als Hamilton niet scoort, aldus een bericht van RaceFans.

Aantal overwinningen tellen
In elk van deze scenario's is Verstappen gegarandeerd van het kampioenschap als hij een voorsprong van minimaal 26 punten haalt in de seizoensfinale in Abu Dhabi. Als het duo het seizoen 2021 eindigt met een gelijk aantal punten, dan wordt eerst het aantal overwinningen geteld om te beslissen wie het kampioenschap wint. Maar in elk scenario waarin deze regel wordt gehanteerd, wordt Max Verstappen wereldkampioen.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS