Karting • Karting Diversen

KWM-PDB Kart Academy: de ontbrekende schakel voor een complete kartopleiding

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 maart 2023 17:00

DEN HAAG – Met het nieuwe Academy Team kan KWM/PDB Kart Racing voortaan alle liefhebbers van de kartsport bedienen: van beginners tot en met coureurs die internationale wedstrijden rijden. Daarmee heeft het bedrijf van Mathieu van Renssen en Berend van der Burg een volledig opleidingsprogramma in huis. Het stelt rijders in staat door te groeien naar het hoogste niveau.

KWM/PDB Kart Academy Berend van der Burg en Mathieu van Renssen


Het Academy Team werd opgericht omdat de essentiële stap tussen de beginnerslessen en racen op internationaal niveau nog ontbrak. “We bedienen nu het hele spectrum van de kartsport. Daarin zijn we uniek in Nederland en België”, zegt Mathieu van Renssen van KWM/PDB Kart Racing. “Rijders stromen in vanuit de kartscholen en kunnen bij het Academy Team hun eerste meters opdoen in de kartsport op outdoor-wedstrijdniveau.”

Om rijders klaar te stomen voor de Kart Academy, beschikt KWM/PDB over drie kartscholen: één in Den Haag (indoor), één in Lelystad (outdoor) en één in Zwolle (outdoor). Van Renssen: “De grootste is in Den Haag. Daar komen wekelijks tachtig tot honderd kinderen. In Lelystad en Zwolle hebben we op beide locaties ongeveer vijftig kinderen, waarbij we in met name in Zwolle nog ruimte hebben. De kartscholen zijn een opleidingsinstituut voor onze outdoor-raceactiviteiten. We streven ernaar elk jaar tien procent naar buiten (kartsport) te laten uitstromen.”

KWM/PDB biedt dankzij de Kart Academy nu een ‘duidelijke leerlijn’ aan, legt Van Renssen uit. “Zodat het voor de mensen duidelijk is dat je niet meteen naar een all-in wedstrijdteam met buitenlandse wedstrijden hoeft te gaan. Bij ons kun je laagdrempelig je eerste meters maken. Je hebt nog niet te maken met 1-op-1-monteurs. Zo maken we de stap naar wedstrijdkarten zo klein mogelijk en kunnen mensen ontdekken of karten iets voor ze is, zonder meteen veel geld kwijt te zijn.”

Zo kun je bij KWM/PDB terecht voor beginnerslessen op de kartschool van Mathieu van Renssen en Berend van der Burg die slechts dertig euro kosten. “We geven kinderen van zes tot achttien les op onze kartscholen. Daarvandaan kunnen ze doorstromen naar de Racekartschool. Dan rijd je met buitenkarts in lesverband. Vanuit die kartscholen stromen ze door naar het KWM-PDB Academy Team. We hebben zo voor de klant inzichtelijk gemaakt hoe ze steeds verder kunnen doorgroeien en professionaliseren.”

Hoewel alle onderdelen voor de rijders toegankelijk zijn, houdt het management die toch zoveel mogelijk gescheiden. Van Renssen: “Mensen die net komen kijken in deze sport, hebben heel andere vragen dan iemand die al Europees aan het rijden is. Als je die samenvoegt, praat de één over een budget van tienduizenden euro’s terwijl de ander net zijn eerste kartje heeft gekocht. Wij willen elke doelgroep goed kunnen bedienen, ook qua informatie.”

Berend van der Burg


KWM/PDB focust zich in eerste instantie op de Honda Cadet, Honda 9PK Junior en Senior-klassen. “En sommige rijders komen meteen in de IAME X30-klassen uit in het NK en de GK4 Kart Series. Daarna kunnen ze doorstromen naar het Falcon Racing Team.”

Omdat de kartschool van KWM/PDB in totaal tussen de 150 en 200 actieve leden heeft, kunnen rijders bovendien deelnemen aan eigen clubwedstrijden en eenmaal per jaar aan een gezellig en leerzaam kartkamp. “Omdat er veel groepen zijn, kun je altijd op je eigen niveau rijden”, zegt Van Renssen. “Als je sneller wordt, kun je instappen bij een snellere groep.”

SPECIALE ACTIE: De eerste vijf die zich via RaceXpress aanmelden voor de kartschool in Zwolle krijgen de eerste les cadeau. Meld je aan via: [email protected]

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS