Karting • Chrono

Jens Treur is direct snel in nieuwe kart in nieuwe klasse: dagzege! "Eerste keer in een Minimax-kart echt heel cool"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2020 08:15 • Print artikel

BERGHEM – Een nieuwe klasse en meteen een overtuigende dagzege: karter Jens Treur kende een uitstekende zondag op het circuit van Berghem. Het twaalfjarige talent uit Kockengen debuteerde in de Rotax Max Minimax-klasse en liet tijdens de tweede ronde van de Chrono Winter Cup zien dat hij echt heel snel is. Niet slecht voor een eerste keer in een nieuwe kart.

Jens Treur

“Mijn eerste keer in een Minimax-kart was echt heel cool”, blikte hij terug op de vrije trainingen van zaterdag. Ik ging meteen 106 kilometer per uur. In de Micromax, waarin ik hiervoor reed, was dat 91 of 92 kilometer per uur.” Dat hij nauwelijks aanpassingsproblemen kende, vond hij niet moeilijk te verklaren. “De kart reed eigenlijk als een Micromax. Deze trekt alleen sneller op en hij gaat harder op het rechte stuk.”

Dat bewees de snelle Utrechter zondag al overtuigend tijdens de prefinale. Daarin reed hij op een behoorlijke achterstand van de nummer twee, maar bij het ingaan van de laatste ronde was hij er toch in geslaagd het gat te dichten. In extremis pakte hij zelfs nog de koppositie en won hij de race. “Dat gaf echt een supergoed gevoel!”

Die superieure race kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. “Ik had zaterdag al het gevoel dat ik voor de top drie kon gaan. De trainingen gingen goed en de tijden waren goed.” Na die zo succesvol verlopen prefinale denderde hij, alsof hij een punt wilde maken, ook in de finale doodleuk naar de overwinning.

Jens Treur knalt naar zege in Mini Max

Het betekende opnieuw een fraaie beker voor de getalenteerde karter, die inmiddels toch al zoveel bekers mee naar huis had genomen. “Ze staan op een plank in een kast. Ik denk dat deze er al niet meer bij past. Die zet ik dan wel voor de kast, op de grond.”

Hoewel Jens bewees uitstekend uit de voeten te kunnen met een Minimax-kart rijdt hij dit jaar waarschijnlijk niet het NK Minimax, maar het NK Mini Junioren. Zijn ouders bekijken de opties. Dat kan overigens ook het Duits kampioenschap Mini Junioren zijn, het ADAC genaamd. Verder gaat hij ook vier races in de WSK-competitie in Italië rijden.

Dat hij in Berghem dan toch Minimax reed, had alles met de gelegenheid te maken. Hij kon middenin zijn voorbereidingen op komend seizoen een wedstrijd rijden, en die kans wilde hij maar al te graag grijpen. “Ik wilde hier gewoon meedoen, en toen won ik hem!”

Jens Treur wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bouwbedrijf Kockengen bv en Jumbo Groenewegen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS