Karting • Chrono

Jens Treur sluit het NK-seizoen in stijl af: P3! "Ik heb heel veel geleerd, zoals mooier en slimmer rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2019 16:34 • Print artikel

EINDHOVEN - Voor Jens Treur was de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap karten een succes. De elfjarige rijder uit Kockengen werd derde in het dagklassement van de 2-takt Mini Junior-klasse en liet daarmee opnieuw zien één van de snelsten te zijn. Dat resultaat was bovendien een uitstekende afsluiting van zijn seizoen.

Jens Treur

“Ik ben tevreden. Ik was het hele weekend wel snel, dus dan is een derde plaats in het dagklassement mooi”, zei Jens. Die snelheid liet hij in de kwalificatie al zien, waarin hij derde was geworden. “Ik had eigenlijk de vijfde tijd, maar twee rijders voor me kregen na afloop een tijdstraf waardoor ik nog derde werd.”

Voor Jens was de derde plaats in het dagklassement de bevestiging dat hij op de goede weg is. Pas elf jaar oud is hij inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in een Mini-categorie en zijn eerste seizoen in deze competitieve klasse. Daarin voorin meedoen, is bepaald geen sinecure. Ondanks dat de motoren verloot worden, moet het materiaal tiptop zijn en moet de rijder zich kunnen onderscheiden van de rest. Daarin is de talentvolle Utrechter dit jaar absoluut geslaagd.

Tijdens de wedstrijden in Eindhoven bewees hij weer een constante waarde voorin te zijn door naar de derde, derde en tweede plek te denderen in de respectievelijke manches. Het voelde als een genoegdoening voor Jens omdat hij dit seizoen met veel pech te kampen heeft gehad. “Ik ben vaak uitgevallen”, zei hij. Al zag hij ook het positieve van zijn seizoen in. “Ik heb heel veel geleerd. Zoals mooier en slimmer rijden. De kwalificatie gaat nu ook beter.”

Dat alles hielp Jens om goed te presteren op circuit De Landsard. Tijdens de eerste race van de derde plaats gestart, lag hij na de eerste bocht al tweede. Even later ging hij zelfs aan kop en dat is niet eenvoudig wist hij uit ervaring. “Het is soms moeilijk omdat je geen doel hebt om naartoe te rijden. Je kunt ook niet slipstreamen. En toen haalden Matthijs (Terlouw, red.) en Julian (Closmann, red.) mij in en lag ik weer derde.”

Jens Treur

Op die plek kwam hij vervolgens ook over de finish en dat betekende dat hij ook in de tweede race van de derde plek mocht vertrekken. “Die race ging wel goed, alleen het eerste rondje niet. Toen ben ik twee keer ingehaald. Gelukkig heb ik me daarna terug kunnen vechten en ben ik toch nog derde geworden.”

De laatste race van de dag én van zijn seizoen moest een mooie afsluiter worden, zo had Jens zich voorgenomen. En dus ging hij er eens goed voor zitten. Tijdens de start bleef hij in eerste instantie derde, maar op een gegeven moment ging hij het gevecht aan met Closmann en Aaron Ferrazzano. “Ik haalde Julian buitenom in en daarna ben ik met Aaron weggereden. Ben ik dus mooi tweede geworden”, klonk het triomfantelijk.

Wat Jens’ plannen voor komend seizoen zijn, is nog niet precies duidelijk. Wel weet hij dat hij hoogstwaarschijnlijk nog een jaar in de Mini Junior-klasse zal rijden. Gezien zijn knappe rijden van de laatste tijd en zijn uitslagen in Eindhoven is de ambitie duidelijk: “Ik hoop dan op het podium te kunnen eindigen in de eindstand van het NK.”

Jens Treur wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bouwbedrijf Kockengen, Lam Waterwerken en Jumbo Groenewegen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS