Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jean-Eric Vergne wint inaugurele ePrix van Heydarabad na spectaculaire eindfase +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 februari 2023 13:30

Jean-Eric Vergne heeft de inaugurele ePrix van Heydarabad op zijn naam geschreven. De coureur van Dragon Racing wint hiermee zijn eerste ePrix in twee seizoenen. Na een spectaculair gevecht eindigde Nick Cassidy op de tweede positie. Zijn teamgenoot bij Virgin Racing, Sebastien Buemi kwam als derde over de streep, maar kreeg een straf en viel terug naar P15. Antonio Felix da Costa mocht namens Porsche het podium betreden.

Jean-Eric Vergne

Mitch Evans startte vanaf pole position met achter zich Vergne. Evans kwam goed weg bij de start en voerde in de openingsfase het veld aan. Tijdens de Attack Mode viel hij terug naar de vierde positie. Evans� teamgenoot Sam Bird startte vanaf P6 en vocht zich naar voren. Brid remde erg laat bij het ingaan van de hairpin en raakte teamgenoot Evans. Dit betekende het einde van de Indiase ePrix voor Evans, Bird kon op ruime achterstand zijn race vervolgen.

Formula E

Dit was nog maar het topje van de ijsberg. Uiteindelijk vielen Kelvin van der Linde, Mitch Evans, Dan Ticktum, Sam Bird en McLaren-duo Jake Hughes en Ren� Rast uit. Raceleider Vergne had een flinke kluif om Nick Cassidy achter zich te houden. Naarmate de eindstreep steeds meer in zicht kwam, had de Kiwi significant meer energie tot zijn beschikking om de Franse tweevoudig kampioen op te jagen. Uiteindelijk bleef het bij opjagen, want inhalen bleek moeilijker dan gedacht.

Vergne, Cassidy en da Costa mochten op het podium verschijnen. Pascal Wehrlein, Sergio Sette Camara, Oliver Rowland, Norman Nato, regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne, Andre Lotterer en Eduardo Mortara maakten de top tien compleet.


Formula e

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS