Karting • Karting Diversen

Jayden Thien leeft voor het karten en wordt beloond met sterke zege in Kerpen: "Toch gewonnen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 mei 2023 01:14

KERPEN – Ware winnaars slagen erin om ook mindere wedstrijden naar zich toe te trekken. Dat is precies wat karttalent Jayden Thien afgelopen weekeinde deed op de Erftlandring in Kerpen. De vijftienjarige coureur uit Echt slaagde erin het dagklassement te winnen van het BMC-kampioenschap. Dat deed de rijder van topteam Gamoto by RR Racing met de tweede, eerste en eerste plaats in de respectievelijke races van de Rotax Max Senioren-klasse.

Jayden Thien

“Het was een goed weekend”, concludeerde Jayden tevreden. “Het hele weekend was het best wel moeilijk om de perfecte snelheid te vinden. We kwamen elke keer net iets tekort. In de kwalificatie op zaterdag was ik zevende. Daarna had ik één heat om me naar voren te werken voor de prefinale. In die heat ben ik van zeven naar twee gereden. Ik reed even op P1, maar ik kwam net wat snelheid tekort om de P1 vast te houden. Nou ja, P2 is niet verkeerd.”

Door dat resultaat mocht hij een dag later de prefinale op P2 beginnen. “Bij de start had ik gelijk de eerste plaats te pakken door buitenom te gaan. Dat was een mooie actie. Achter me begonnen ze met elkaar te battelen, waardoor ik een gat kon slaan en de hele wedstrijd geconsolideerd. Zo heb ik mijn weg kunnen maken om als eerste te finishen.”

Dat betekende poleposition voor de finale. Jayden had daarin een heel goede start en pakte zo de leiding. “Achter me gingen ze weer battelen waardoor ik een goed gat kan slaan. Ook nu weer kwamen we wat snelheid tekort. In de laatste ronde heb ik nog verdedigd en ze kwamen er niet langs en dus finishte ik als eerste.”

Dat resultaat was ruimschoots genoeg voor de dagoverwinning. Jayden glunderde. “De snelheid was eigenlijk net niet goed genoeg, maar toch heb ik gewonnen. Waardoor het kwam, durf ik niet te zeggen, maar dit is goed voor het kampioenschap. Tijdens de eerste ronde van het kampioenschap in Genk had ik pech met een uitvalbeurt. Dat heb ik nu goed gemaakt.”

Jayden Thien

Al met al was hij dus toch snel genoeg om te kunnen winnen. “Ik sta hier dankzij mijn team RR Racing van Ramon Rietveld en de motoren van Bouvin Power”, was hij de mensen achter hem erkentelijk. Al moest zeker zijn eigen rijden niet vergeten worden. “Uiteindelijk moet ik het zelf afmaken natuurlijk.”

Dit seizoen rijdt Jayden alle Rotax Max-kampioenschappen in de Benelux. Dat zijn behalve het BMC-kampioenschap ook het NK, het BNL-kampioenschap en de Rotax Max Challenge Euro Trophy. Hij verwacht er veel van. “Het gaat dit jaar erg goed. Ik heb al drie keer poleposition gepakt en de Winter Cup in Kerpen won ik ook. Nu nog volhouden en het afmaken. We zijn goed onderweg.”

Als coureur probeert Jayden nog iedere wedstrijd beter te worden. Maar Jayden helpt ook andere rijders naar een hoger niveau. “Ik coach drie Minimax-rijders op en naast de baan”, legde hij uit. “Die jongens zijn stappen aan het maken. Ik vind het heel leuk om te doen om samen met hen te rijden en ze beter zien te worden. Daarnaast sleutel ik ook nog. Als rijder word je daar slimmer van. Ik leef voor het karten. Ik doe er alles voor. Ik ben blij dat het vandaag beloond wordt. Nu nog volhouden, maar dat komt goed!”

Jayden Thien bedankt Ramon Rietveld, Gamoto by RR Racing, Bouvin Power voor de motoren, zijn opa en oma, zijn moeder en al zijn sponsoren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS