Dakar

Janus van Kasteren van Boss Machinery Team de Rooy ontdekt pas na 20 kilometer dat ze fout zitten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 april 2023 06:03

Twee lekke banden en twintig te veel gereden kilometers gooiden roet in het eten. Met die tegenslag in acht genomen is de tweede plaats in etappe drie van deze Morocco Desert Challenge nog een bijzonder knappe prestatie voor Janus van Kasteren en zijn mannen. Helaas ging navigator Marcel Snijders de mist in en tot overmaat van ramp werd die fout pas na twintig kilometer ontdekt. Voordat de Iveco Powerstar weer het juiste pad opgestuurd werd, ging er nog een band lek. De tweede van de dag.

Boss Machinery Team De Rooy


Vick Versteijnen ging er met de overwinning vandoor, maar Van Kasteren, Rodewald en Snijders verloren slechts zeven minuten. De fanatieke Snijders had er als navigator in de truck met startnummer 503 natuurlijk de pest over in.

De langste etappe van deze Morocco Desert Challenge werd verreden in een verzengende hitte, die veel vergde van de deelnemers. Ook het materiaal kreeg het weer behoorlijk te verduren op de vele paden met stenen. Corné van Drunen, hoofdverantwoordelijke voor het serviceteam liet weten dat de zwaarte van het parcours vooral terug te zien is in de slijtage aan de banden.

Voor de rest hadden de monteurs weinig bijzonder werk aan de Iveco-vrachtwagen waarmee Janus van Kasteren weer een gooi zal doen naar een topresultaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS