Autosport NL • NK Rally

JACK’S Int. Drenthe Rally moest tegenslag via media vernemen; gratis entreekaarten voor aanwonenden

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 maart 2022 14:52

Het evenement JACK’S Int. Drenthe Rally dat komende zaterdag plaatsvindt op het TT-circuit Assen, moet het doen zonder twee klassementsproeven die gepland stonden in het buitengebied van Assen, bij Bunne en Zeijen. Beide proeven worden door de gemeente Tynaarlo niet vergund.

2022 Jack's


Onaangenaam verrast
Organisatoren Lee van Dam van LDP International b.v. en Henk-Peter Meilink van The Rally Foundation: “Uit de stikstofberekening bleek al dat er geen sprake was van stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden en uit twee ‘quick scans’ blijkt dat er geen negatieve effecten zijn op flora en fauna. Wanneer beide toetsen van de provincie positief uitpakten, kon de gemeente vergunning verlenen. Wij hadden afgesproken met de gemeente Tynaarlo de resultaten van de laatste quick scan vandaag met hen te delen. Daar wilde de gemeente ondanks de gemaakte afspraak schijnbaar niet meer op wachten. We werden onaangenaam verrast door het nieuws dat wij via de media moesten vernemen.”

Graag rallyrijden geïntroduceerd
“De Zuiderzeerally in de Flevopolder, de Vechtdalrally in Hardenberg, de ELE Rally in Eindhoven en de Twente Rally bij Hengelo zijn belangrijke regionale evenementen. Wij hadden graag het ‘Nederlands kampioenschap autorally’ middels twee klassementsproeven in de provincie Drenthe geïntroduceerd”, zei Van Dam. “Onze provincie kent een rijke rallygeschiedenis dankzij onder meer motor enduro-evenementen, waarvan de meest recente eind februari in Eext werd verreden. De gemeente Tynaarlo ontving in het verleden notabene duizenden bezoekers voor gecombineerde autocross- en combineraces. Het ‘NK Autorally’ bestaat al sinds 1966 en wordt verreden over openbare wegen met voor de openbare weg goedgekeurde personenwagens. De 95 deelnemende voertuigen hadden op gepaste afstand van elkaar een klassementsproef verreden over wegen die 365 dagen per jaar gebruikt worden door bewoners, toeristen en landbouwverkeer.”

Aanwonenden uitgenodigd op TT-circuit
JACK’S Int. Drenthe Rally start op vrijdagavond met drie klassementsproeven in het buitengebied van Kampen, waarvoor de gemeente Kampen vergunning verleende. Van Dam en Meilink hierover: “Dankzij de klassementsproeven in Kampen rijden de deelnemers toch een volwaardige rally. We vinden het bijzonder spijtig dat we geen toestemming hebben gekregen om het Nederlands kampioenschap autorally in de provincie te brengen. Daarom hebben we besloten de bewoners die langs de geannuleerde klassementsproeven in Bunne en Zeijen wonen, te trakteren op gratis kaarten voor het evenement op het TT-circuit. Zo kunnen ze toch kennismaken met de rallysport.”

De organisatoren van JACK’S Int. Drenthe Rally hopen volgend jaar alsnog klassementsproeven te rijden in het buitengebied van Assen. “De gemeente Tynaarlo geeft in haar persbericht aan voor een volgende editie graag weer in gesprek te gaan. Dat gaan we zeker doen”, zo besluiten Van Dam en Meilink.

Drenthe_Rally_logo_2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS