Karting • Karting Diversen

IJzersterk debuut Jason Duijvestijn met overwinning in de ID Junior-klasse: veelbelovende start van seizoen 2023

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 maart 2023 15:53

STRIJEN - De twaalfjarige Jason Duijvestijn uit Lelystad reed afgelopen weekeinde zijn eerste race in de ID Junior-klasse tijdens de Wintercup Strijen SHW. Net als tijdens zijn debuut in de Honda 4-takt Cadet-klasse enkele jaren geleden schreef de jonge coureur ook zijn eerste race in de ID Junior met verve op zijn naam.

Podium ID Engines Jason Duijvestijn ijzersterk debuut


“Ik ben van de Mini 60cc-klasse naar ID Junior gegaan. Het is een leuke klasse, maar ik mis wel een beetje het tweetakt-geluid”, vertelt Jason met een lach op het kartcircuit van Strijen. “Ik pakte het rijden in de nieuwe kart gelukkig snel op. Dat heb ik te danken aan Jenson de Leeuw en mijn vader Sebastiaan Duijvestijn en Kart Academy. Die hebben vandaag de hele tijd geholpen.” De hulp die deze twee toppers hebben geboden was niet tevergeefs. Jason werd namelijk vijfde overall en eerste in zijn klasse ID Engines junior.

Jason mag dan pas twaalf lentes jong zijn, zijn eerste meters in een kart kwamen op zijn vierde levensjaar bij Kartcentrum Lelystad. In een tweepersoonskart scheurde Jason naast zijn vader over het circuit. Het racevirus is zwaar besmettelijk, zo weet de hele familie Duijvestijn inmiddels. Al op zijn zevende reed de jongeling uit Flevoland zijn eerste wedstrijd.

Dat Duijvestijn een aardig potje kan sturen, is duidelijk. De beloftevolle rijder heeft al de nodige prijzen gepakt in de Honda viertakt Cadet-klasse en in de TM-Mini’s. Ook in de ID Junior-klasse was het direct raak voor de coureur van Kart Academy. “Het voelt positief. We weten dat we erbij zitten, ook als we de NK's gaan rijden.”

Jason Duijvestijn wint op Strijen


In de finale reed Jason op een mooie positie en een Senior voor hem had wat problemen. Duijvestijn: “Hij had de Winter Cup gereden in Eindhoven. Hij was eraf gereden, dus was zijn chassis krom. Daardoor kwam hij niet goed door de bocht. Dat was de reden dat ik vastzat achter hem. Ik heb besloten dat ik maar geen risico zou nemen, want ik lag eerste in mijn klasse.”

“De kwalificatie was al top. We reden met nieuwe banden en toen zagen we meteen dat we eerste stonden. We hadden alleen een beetje pech, want iemand spinde voor ons. Voordat hij spinde, zat ik op zijn bumper. We waren samen een beetje aan het racen en toen hij spinde, had ik een klikbumper. Ik kreeg een straf en moest op de achtste plek starten.”

“In de prefinale startte ik als achtste, maar ik viel wat terug omdat mijn motor haperde. Daarna pakte ik in de eerste bocht de buitenkant en kon ik zo om iedereen heen en lag ik ineens eerste. We reden ook meteen gemakkelijk weg. Ik was met de senioren een beetje aan het vechten en zo, maar ik reed gelijk weg. Toen won ik met twee vingers in mijn neus.”

Jason Duijvestijn: "Ik bedank de volgende mensen voor hun steun: Kart Academy, mijn ouders en familie en mijn sponsoren Top&Top schoonmaak, IB food-machines, LIVING, Starla Legal en Expert-success.nl.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS