Karting • Karting Diversen

Hola Lulu Racing wint 24U Karting van Francorchamps voor AMG Racing en AGT by Tys Racing

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 september 2023 20:01

Met meer dan 60 ingeschreven teams aan de start, kende de 11de editie van de 24 Uren Karting van Francorchamps een mooi succes. En na afloop van een fel bevochten etmaalrace, was het de ploeg van Hola Lulu Racing die voor het tweede opeenvolgende jaar kon winnen. Samen met Victor Poiré en Rayhan Mouôya, pakte het trio Filipe Vieira-Arnaud Teuwen-Dylan De Wolf zo hun vierde zege in deze wedstrijd! Maar denkt u vooral niet dat het voor de titelverdedigers een gemakkelijke opdracht was…

24U Karting van Francorchamps

Een mooi zonnetje, warm weer, een ontspannen sfeer, meer dan 300 rijders en 64 teams op de startgrid: alle elementen waren aanwezig om op zaterdagnamiddag deze 24 Uren Karting van Francorchamps, de niet te missen afspraak in de wereld van de vrijetijds kartingcompetitie binnen België, een waar succes te maken! En tot grote vreugde van de talrijk opgekomen toeschouwers ter plaatse, was vervolgens de strijd op de piste compleet en intens, tot op de finishlijn.

Regelmaat, inzicht in het verkeer, strategie, betrouwbaarheid en succes: ook dit jaar dienden al deze elementen opgelijnd te worden om enige hoop te mogen koesteren op de zege. Na tweemaal rond de klok te hebben geracet, ging de winst na een fel bevochten 11de editie naar het team van titelhouders Hola Lulu Racing #1. Ze zullen niet ontkennen dat het een zware strijd was. Na moeilike kwalificaties moesten Filipe Vieira, Arnaud Teuwen, Dylan De Wolf, Victor Poiré en Rayhan Mouôya een perfecte race afwerken om op de hoogste trede van het podium te kunnen komen. Op het moment dat ze onder de finishvlag door reden, scheidden slechts 31 seconden (!) hen van hun naaste achtervolgers.

“Deze editie van de 24U Karting van Francorchamps toonde weeral eens aan dat alles speelt rond de details”, analyseert Arnaud Teuwen, die nu viervoudig laureaat is in de wedstrijd, net als Filipe Vieira en Dylan De Wolf. “Wij hebben wel mooi het verschil gemaakt gedurende de nacht en profiteerden vier uur lang van een zeer goede kart. Dat liet ons toe de leiding te pakken en we lieten die niet meer los. We zijn zeer blij! In deze wedstrijd weet je nooit op voorhand wat er nog zal gebeuren. Als de uitkomst dan positief is, kan je niet anders dan je vreugde uitbundig te tonen, zelfs na vier keer te hebben gewonnen. Nu zullen we een vijfde zege moeten gaan zoeken...”

24U Karting van Francorchamps

Net als in 2020 en 2022 moest AMG Racing zich tevreden stellen met de rol van eerste achtervolger. Een teleurstelling voor Antoine Morlet, Guillaume, Mathieu en Alain Huls? Niet echt! Het podium was de doelstelling en die werd gehaald door de familie Huls, en hun team eindigde nooit zo kort bij de winnaars. Het viertal mag zich ook feliciteren met hun dominantie van de kwalificatietrainingen met de beste tijden in Q1 en Q2, maar ook in Q3, met Antoine Morlet, die zijn tweede pole position pakte.

Na lange tijd de dans te hebben geleid in het eerste deel van de nacht, leken Jérôme Farinaux, Jérémy Peclers en Alessandro Tudisca op weg om een exploot te realiseren. Maar naarmate de zeven verplichte wissels van kart werden doorlopen, verloor het trio van AGT by Tys Racing geleidelijkaan het contact met de leiders, vooraleer terug te vallen naar de derde eindplaats. Maar ook dat was ondanks alles een mooi resultaat!

Daarachter vond men Car Clean by Tys Racing met Alexi Constant, Tyron Kinard, Raphaël en Michaël Leenders. Niet alleen pakten deze vier rijders de vierde plaats in het algemene klassement door tot op het einde te weerstaan aan de druk van Apex Win (Jonathan Dufrasne-Julien Vlassis-Kevin Compère-Alexis Spalas), maar ze wonnen ook de klasse van de Biitwins. In deze categorie werd de top-3 vervolledigt door Sani O’Nair (Gilles Vervisch-Christian Beu-Luca Cauwenberg-Horion Van Waes-Giovanni Bacieleri) en Twenty-Six Racing 1 (Lucas Lechien-Camille Koch-Théo Pirmez-Kevin Wathelet-Raphaël Dauw). Met slechts zes seconden tussen deze twee teams aan de aankomst, mag men zeggen dat voor de zilveren medaille, het spannend bleef tot de finish.

24U Karting van Francorchamps

De discreet aan de wedstrijd begonnen BTR (Levi Blockx-Simon Vangheluwe-Jules Van Hulle-Stefan Verhofst-Kris Cools) en Very Bad Speed by BKRT (Maxime Di Matteo-Simon Strauven-Loris Voi-Jérémy Massart) wonnen aan kracht naarmate de wedstrijd duurde. De twee teams kwamen respectievelijk als zesde en zevende over de finishlijn, voor DKR by HSM, de winnaars bij de Rookies (waar slecht maximaal één rijder al eens eerder deelnam aan de wedstrijd sinds 2013). Vergezeld van de Belgische hoop in het enduranceracen, Ugo de Wilde, lieten Scott Janclaes, Tom Spronck en Benoit Steins zich opmerken voor hun eerste deelname! Zij gingen binnen hun klassement voor aan UNEM TF. WRT (Maddox Backus-Tibo Vankrunkelsven-Jenss Lars Ole-Sebastian Papke) en Hola Lulu Futur (Utah De Bel-Bran Vandeneynde-Sébastien Jentgens-Mats De Jong-Dario Pemov).

De laureaten van 2021, Anthony Lejoly, Thomas Leufgen, Julien Jamoye en Adrien Dewalque, haalden niet het beoogde resultaat. Ze waren lange tijd kandidaat voor een Top 5, maar eindigden uiteindelijk op een negende positie, voor de rijders van ComTis (Geoffrey De Bilde-Calogero Lopez-Kenny Verbinnen-Gauthier De Schouwer-Eric Serkeyn-Grégory Tytens).

24U Karting van Francorchamps

Tussen de teleurgestelde rijders van deze editie, tellen we Dusty Kunkenheim, Marc Schings, Simon Delvenne en Romano Franssen. Zij stonden samen ingeschreven op de kart #41 East Kart Pro, maar het viertal kende al snel mechanische problemen (gebroken ketting) en dat deed alle hoop op een goed resultaat verdampen.

Een woordje nog over de Kart 48, die als 39ste over de finish kwam. Hun doelstelling was om fondsen te werven voor de actie Cap 48 van de RTBF. Op het moment van schrijven verzamelden ze 4.000 euro.

“Ook dit jaar was het niveau zeer indrukwekkend”, besluit Patrick Van Billoen, het hoofd van de organisatie van de 24 Uren Karting van Francorchamps. “De kwalificaties gaven al de belofte van een zeer mooie strijd in de race, en dat werd ook het geval. Ga even na: een zege met net iets meer dan 30 seconden na een wedstrijd van 24 uren, dat is ongelooflijk! Een dankjewel aan de aanwezige teams en aan al de vrijwilligers die dit spektakel mogelijk maken. We zijn ook blij dat we dit weekend een honderdtal rookies mochten begroeten. We hopen dat ze de belevenis konden waarderen en dat ze ook in de volgende editie van de partij zullen zijn!”

24U Karting van Francorchamps

Klassement:
1. Hola Lulu Racing (Filipe Vieira-Arnaud Teuwen-Dylan De Wolf-Victor Poiré-Rayhan Mouôya, winnaars bij de Experts) met 1419 ronden; 2. AMG Racing (Antoine Morlet-Guillaume Huls-Mathieu Huls-Alain Huls) op 31 seconden; 3. AGT by Tys Racing (Jérôme Farinaux-Jérémy Peclers-Alessandro Tudisca) op 6 ronden; 4. Car Clean by Tys Racing (Alexi Constant-Tyron Kinard-Raphaël Leenders-Michaël Leenders, winnaars bij de Biitwins) op 10 ronden; 5. Apex Win (Jonathan Dufrasne-Julien Vlassis-Kevin Compère-Alexis Spalas) op 10 ronden; 6. BTR (Levi Blockx-Simon Vangheluwe-Jules Van Hulle-Stefan Verhofst-Kris Cools) op 13 ronden; 7. Very Bad Speed by BKRT (Maxime Di Matteo-Simon Strauven-Loris Voi-Jérémy Massart) op 14 ronden; 8. DKR by HSM (Ugo de Wilde-Scott Janclaes-Tom Spronck-Benoit Steins, winnaars bij de Rookies) op 16 ronden; 9. WKS Racing Team (Anthony Lejoly-Thomas Leufgen-Julien Jamoye-Adrien Dewalque) op 16 ronden; 10. ComTis (Geoffrey De Bilde-Calogero Lopez-Kenny Verbinnen-Gauthier De Schouwer-Eric Serkeyn-Grégory Tytens) op 17 ronden; 11. Sani O’Nair (Gilles Vervisch-Christian Beu-Luca Cauwenberg-Horion Van Waes-Giovanni Bacieleri) op 17 ronden; 12. Twenty-Six Racing 1 (Lucas Lechien-Camille Koch-Théo Pirmez-Kevin Wathelet-Raphaël Dauw) op 17 ronden; 13. UNEM TF. WRT (Maddox Backus-Tibo Vankrunkelsven-Jenss Lars Ole-Sebastian Papke) op 18 ronden; 17. Hola Lulu Futur (Utah De Bel-Bran Vandeneynde-Sébastien Jentgens-Mats De Jong-Dario Pemov) op 18 ronden…

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS