Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Hoe staat het kampioenschap er nu voor in de Formule E na de E-Prix van Zuid-Afrika?

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 maart 2023 09:00

De eerste Formule E-race in Zuid-Afrika, de E-Prix van Kaapstad, was wederom uitverkocht en vond plaats tegen de prachtige achtergrond van de Tafelberg. Het was een van de meest spannende en snelste races in de geschiedenis van de elektrische raceklasse.

null

Zelfs veteranen, zoals Sébastien Buemi van Envision, Sam Bird van Jaguar en Edoardo Mortara van Maserati, werden op de proef gesteld door het supersnelle circuit. Nieuwkomer Sacha Fenestraz reed de snelste ronde ooit in het kampioenschap.

De race zelf was onvergetelijk, met voormalige teamgenoten António Félix da Costa van Porsche en Jean-Éric Vergne van PENSKE die tot het einde streden voor de eerste plaats. Da Costa reed vanaf de elfde plek op de grid een indrukwekkende race en behaalde zijn eerste overwinning voor het team na een van de meest opvallende inhaalacties.

Crash Formule E

Met een kwart van het seizoen achter de rug, leidde Pascal Wehrlein van Porsche zowel het coureurskampioenschap als het constructeurskampioenschap. Na een dubbele overwinning in Diriyah en een podium in de seizoensopener in Mexico-Stad, verliet Wehrlein Kaapstad met een gezonde voorsprong van achttien punten, ondanks een aanvaring in de eerste ronde met Buemi.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS