Karting • Karting Diversen

Het kan voor de kartende broertjes Levi (12) en Vince Dries (10) niet snel genoeg gaan

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 december 2022 03:11

BERGHEM – Waar een bezoekje aan Racing Expo in Leeuwarden al niet toe kan leiden. De broertjes Levi (12) en Vince (10) uit Ter Apel zagen daar karts rijden en toen wilden zij ook racen. Nu, twee jaar later, timmeren ze fanatiek aan de weg in de kartsport. Zo werden beide broers dit jaar al kampioen in de NXT-titelstrijd in de Rotax Minimax-klasse. Afgelopen weekeinde snelden ze over het circuit van Berghem tijdens de laatste ronde van het Kart4Fun-kampioenschap.

Levi en Vince Dries

“Het ging heel goed. Ik had een heel mooie battle met de rijder met nummer 180, elke race wel”, blikte Levi terug, die zaterdag derde, derde en vierde was geworden in de respectievelijke races. “Ik had verwacht dat ik verder achteraan zou rijden.” Hoe hij erin geslaagd was zo goed te presteren? “Gewoon ervoor gaan. Dan gebeurt het wel.”

Voor Vince zag het er aanvankelijk ook goed uit. Hij had de snelheid om vooraan mee te doen. “Ja, in het begin ging het hartstikke goed, maar later kakten mijn motor en banden in, waardoor ik niet meer vooraan mee kon rijden”, zei de jongste van de twee, die als achtste, tiende en tiende was geëindigd in de respectievelijke races. “Dit was mijn eerste jaar Kart4Fun. Ook reden we NXT en daar ben ik kampioen geworden.”

Levi Dries in actie

Vince bij de KNAF-divisie, Levi werd er overall kampioen. Een geweldige motivatie om alles te blijven doen voor hun sport en nog beter te worden. Maar hoe zat het nu precies met dat evenement Racing Expo, waar ze met de kartsport in aanraking kwamen?

Levi: “Dat was in Leeuwarden in 2020.” Vince: “Mijn vader was er al eerder een keer geweest en hij wilde daar ook met ons gaan kijken. Ze hadden daar een ruimte waar karts reden en het leek ons heel leuk om te doen. We wilden het dus graag een keer proberen.”

Niet lang daarna kocht hun vader een kartje via Marktplaats en toen ging het los bij de fanatieke Groningers. Vince: “We wilden elk weekend wel karten! We kregen een tweede kart en toen hebben we een seizoen Cadet gereden bij NXT. Daar zijn we vierde en tweede geworden in het Kampioenschap 2021. Daarna zijn we overgestapt naar de Minimax-klasse.”

Wat er zo leuk is aan hun sport, daar hoeven de broertjes niet lang over na te denken. “De adrenaline, de snelheid en de spanning die je hebt als je in een kart racet”, legt Vince uit. Willen ze niet liever voetballen, zoals de meeste van hun leeftijdgenootjes? Levi: “Nee. Karten is gewoon het leukste dat er is. Het gaat hartstikke snel. Dus het is hartstikke mooi.”

Vince Dries

Wat de mannen aankomend jaar gaan doen staat nog niet helemaal vast. “We gaan sowieso mee doen met de verschillende Wintercup races die er georganiseerd gaan worden, zoals bij Chrono, Kart4Fun en NXT”, aldus Levi. Vanuit daar kijken we aan welke kampioenschappen we mee willen gaan doen in 2023. “En in welke klasse”, zegt Levi, die overweegt om over te stappen naar de Junior-klasse. Vince: “Mijn broer heeft al zo’n kart en daar train ik soms wel in, dat vind ik super gaaf!”

Levi en Vince worden in hun raceactiviteiten ondersteund door:

AutoDries
Autoschade Eisinga
MMRacingparts
Schuiling Techniek
Burghgraef Vleesbedrijf
Schoonmaakbedrijf Hazenberg
Hommes Constructies
Haan installatietechniek
K2 Catering
K2 Design Printing
Administratie-, belastingadvies- en juridisch kantoor Kruize
Mustb
De Club van 50

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS