Autosport Internationiaal Singleseaters • Brits Formule 3

Hannes van Asseldonk in Brits F3: "Uiteindelijke doel is de Formule 1"

Uitgegeven door Casper Bekking • 2 maart 2012 22:38

Hannes van Asseldonk zet zijn raceloopbaan voort in het internationaal hoog aangeschreven Brits Formule 3-kampioenschap. De 20-jarige coureur uit Boekel, die onlangs nog als tweede eindige in de Nieuw-Zeelandse Toyota Racing Series, gaat rijden voor Fortec Motorsports, een van de topteams in deze Britse raceklasse. In de afgelopen jaren werden onder meer de latere F1-coureurs Jaime Alguersuari en Daniel Ricciardo kampioen in het sterk bezette kampioenschap.


"Ik ben erg blij dat we een deal hebben kunnen sluiten met Fortec Motorsports", reageerde Hannes. "Na mijn tweede plaats in de Toyota Racing Series waren er heel veel teams geïnteresseerd in mij, maar ik heb voor Fortec Motorsports gekozen, omdat dat een zeer professioneel en gedreven team is. De Britse Formule 3 is bovendien een geweldig kampioenschap. De afgelopen jaren hebben we al verschillende namen uit deze klasse door zien stromen naar de Formule 1, wat natuurlijk ook mijn uiteindelijke doel is."

"De beslissing om aan het begin van dit jaar in de Toyota Racing Series te rijden, bleek een schot in de roos. Ik heb in Nieuw-Zeeland in anderhalve maand tijd de ervaring opgedaan waar je normaal in een Europees kampioenschap een heel jaar over doet", vervolgde Hannes, die de afgelopen twee jaar podiumplaatsen behaalde in de Duitse Formule 3, de Europese Formule BMW en het Italiaanse Formule Abarth-kampioenschap, en eind vorig jaar ook nog een vijfde plaats scoorde bij zijn debuut in de prestigieuze Grand Prix van Macau. "Ik heb vandaag een stoeltje gepast in de fabriek van Fortec in het Engelse Daventry. Ik voel me er al helemaal thuis. Het is alweer een paar jaar geleden dat er een coureur met een Mercedes-motor kampioen is geworden in de Brits Formule 3, maar ik weet zeker dat ik met Fortec een gooi naar de titel kan doen."

Hannes heeft volgende week dinsdag en woensdag zijn eerste test met Fortec Motorsports op het circuit van Snetterton. De eerste races in het Brits Formule 3-kampioenschap staan gepland voor het weekend van 6 en 7 april op het niet ver van Manchester gelegen Oulton Park.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS