Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Guven, Heinrich en Boccolacci delen Porsche in de GT World Challenge-Pro-klasse voor Schumacher CLRT

Uitgegeven door Peter Vader • 27 februari 2024 09:01

Schumacher CLRT Racing Team zal dit seizoen deelnemen aan de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS Endurance Cup met een drietal Porsche-experts die hun 911 GT3 R delen. Het team is ontstaan uit een alliantie tussen drie Franse organisaties: Autosport GP LS Group Performance, IMSA LS Groepsprestaties en CLRT. Laatstgenoemde maakte vorig seizoen zijn Fanatec GT Europe-debuut en wordt geleid door voormalig seriekampioen Come Ledogar, die aanblijft als teammanager.

Schumacher CLRT 2024

Na een volledig seizoen deelgenomen te hebben aan de Bronze Cup in 2023, zal het versterkte team dit seizoen overstappen naar de Pro-klasse. In het Endurance-schema wordt auto Nr22 bestuurd door Porsche-fabriekscoureurs Ayhancan Guven en Laurin Heinrich en door de regerend Carrera Cup-kampioen van Frankrijk, Dorian Boccolacci.

Guven is op 26-jarige leeftijd de oudste coureur van de rijdersbezetting, hij stapt over van het Dinamic GT-team waarmee hij in 2023 aan het Endurance-kampioenschap deelnam. De Turkse topper kende een geweldige start van het jaar en won deze maand de REPCO Bathurst 12 Hour met het Manthey EMA-team. Heinrich stapt ook over van een rivaliserend Porsche-team en voegt zich bij Schumacher CLRT komende van Rutronik Racing. Bovendien maakten beiden afgelopen seizoen een eenmalig Sprint Cup-optreden voor CLRT op Zandvoort.

Boccolacci heeft de afgelopen seizoenen sporadisch een Fanatec GT Europe-start gemaakt, waaronder een eenmalige rit met CLRT vorig seizoen op Circuit Paul Ricard, wat hem een Pro-Am-podium opleverde. De voormalige single-seatercoureur won vorig jaar het Porsche Carrera Cup Frankrijk-kampioenschap voor CLRT.

Bij de aankondiging van de line-up merkte het team op dat alle drie de coureurs minstens 1 nationale Porsche Cup-titel hebben veiliggesteld: Guven behaalde opeenvolgende Franse titels in 2018/2019, terwijl Heinrich in 2022 Duits kampioen werd.

null
Ayhancan Guven, Laurin Heinrich en Dorian Boccolacci

Teammanager Come Ledogar merkte op: "De overstap van de Bronze Cup naar de Pro-categorie zou geen problemen moeten opleveren. Je moet het werk gewoon goed doen voor wat betreft de pitstops, de afstelling, de strategie; uiteindelijk is het precies hetzelfde kampioenschap en vereist het dezelfde inzet.

-Onze coureurs voor 2024 behoren tot de beste waarmee ik als teammanager heb samengewerkt, het zijn vechters en winnaars. Bovendien kunnen ze goed met elkaar overweg. Omdat ik zelf Porsche-coureur ben geweest, weet ik hoe belangrijk het is om te rekenen op offici�le fabriekscoureurs die nauw samenwerken met de fabrikant.-

Schumacher CLRT zal volgende week met zijn Porsche op de baan zijn tijdens de Fanatec GT Europe Prologue op Circuit Paul Ricard (5/6 maart), terwijl de Endurance Cup over iets meer dan een maand (5-7 april) op dezelfde locatie van start gaat.

CLRT opvallende liveryCLRT was meteen een hit bij fans dankzij de opvallende kleurstelling uit 2023Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS