Autosport NL • NK Rally

Goede warming-up voor Bob de Jong met zijn Hyundai i20 R5 voor Hellendoorn: "Set-up nog kunnen verbeteren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 augustus 2022 06:31

Kasterlee – Ter voorbereiding op de Eurol Hellendoorn Rally kwamen er deze zondag veel Nederlandse equipes aan de start van de Short Rally Kasterlee in België. Zo ook Bob de Jong, die met een goed gevoel huiswaarts keerde na een welverdiende tweede plaats achter winnaar Erik van Loon.

Bob de Jong #Hyundaimotorsport, #michelinmotorsport, #eurol

Bob de Jong en navigator Erik de Wild begonnen voortvarend in Kasterlee en lieten meteen op de eerste proef de snelste tijd noteren. Maar deelname aan deze korte rally in België met vier rondes van twee klassementsproeven was vooral bedoeld om te testen met de Hyundai i20 R5 en om wedstrijdritme op te doen. “We hadden toch al weer zeven weken niet meer gereden sinds de GTC Rally en met Hellendoorn voor de boeg leek het ons goed om de draad weer op te pakken,” aldus een tevreden Bob de Jong aan de finish in Kasterlee. “We hebben de set-up van de auto nog kunnen verbeteren en verder een heel plezierig weekend gehad met het hele team. Een keer zonder de kampioenschapsdruk rijden in zo’n korte rally is verfrissend.”

Vijf proeven lang wisten Bob de Jong en Erik de Wild de concurrentie achter zich te houden, waaronder Hans Weijs (Ford Fiesta R5) en Erik van Loon met de WRC Subaru Impreza. Hans Weijs reed wisselend met Bjorn Satorius – een unieke mogelijkheid in de rallysport – maar zijn Duitse teamgenoot reed op de vierde proef in een chicane tegen een afzetting en moest de strijd staken. Erik van Loon kwam steeds beter in zijn ritme en was uiteindelijk iets te snel voor Bob de Jong, die ook niet verder aandrong: “We gaan hier niets forceren; we proberen liever nog een andere afstelling dan dat we het risico lopen in de jacht naar de laatste seconde van de weg te raken,” beaamde ook navigator Erik de Wild de strategie.

Op 16/17 september komt de Hyundai-equipe aan de start in Hellendoorn voor de een na laatste ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap, waarin Bob de Jong momenteel de eerste plaats bezet..

Uitslag Short Rally Kasterlee:
1. Erik van Loon/Hein Verschuuren, Subaru Impreza S14 WRC,35 min 12,99 sec; 2.Bob de Jong/Erik de Wild, Hyundai i20 R5, op 4,54 sec;3. Casper Nielsen/Ward Harssens, Opel Corsa Rally4, op 2 min 32,86 sec;

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying of abonneer je op het YouTube kanaal van Bob de Jong Rallying.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS