Formule 1

Geruchten: Ross Brawn genoemd als potentiŽle opvolger van Mattia Binotto

Uitgegeven door Bart • 28 november 2022 16:02 • Print artikel

De verhalen over een vertrek van Mattia Binotto houden nog steeds aan. La Gazzetta dello Sport noemt Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur als grootste kanshebber om Binotto op te volgen, maar La Stampa komt met een andere naam. En wat voor ťťn. Volgens de krant probeert Ferrari niemand minder dan Ross Brawn te verleiden tot een terugkeer.

Ross Brawn


Bij het vallen van de naam Ross Brawn denkt menig racefanaat automatisch aan de vele successen die hij in de F1 heeft bereikt. Bij Benetton zorgde hij er als technisch directeur voor dat zowel in 1994 als in 1995 Schumacher zijn eerste twee wereldtitels behaalde. Met name met zijn racestrategie oogstte hij veel lof. In 1996 stapte Schumacher over naar het kwakkelende Ferrari en Brawn besloot hem te versterken. Als technisch directeur haalde hij flink de bezem door de renstal en al vrij snel streden ze weer mee om de titel.

Vanaf 1999 konden ze pas echt gaan oogsten met een record brekende zes constructeurstitels voor Ferrari op rij en vanaf het jaar 2000 vijf opeenvolgende wereldtitels voor Schumacher. Niet in de laatste plaats doordat Ross Brawn wederom de concurrentie te slim af was met zijn racestrategie. Nadat ĎDer Michaelí in 2006 zijn helm in de wilgen had gehangen, ging Brawn er even tussenuit om later met zijn eigen team Brawn GP de voorloper te worden van Mercedes.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS