Dakar

Gerrit Zuurmond tevreden aan de finish van Dakar Rally 2022: "Tweede week ging buitengewoon goed"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 januari 2022 12:30 • Print artikel

De Dakar Rally 2022 was de zesde voor Gerrit Zuurmond, en de derde keer dat hij met zijn Rainbow-truck de finish haalde. Er stond dus een tevreden coureur aan de meet van de laatste etappe, samen met zijn navigator Tjeerd van Ballegooij en monteur Klaas Kwakkel.

Dakar 2022


“Uit de problemen blijven loont”, constateerde Gerrit Zuurmond na afloop van de slotetappe. “Blijven rollen, dat is goed uitgepakt. We hebben weinig risico’s genomen, weinig kapot gereden en konden toch vrij aardig mee blijven rijden.”

Eén heel moeilijke dag gooide roet in het eten van het Rainbow Truckteam. Aan het einde van de eerste week kwamen ze met een kapotte versnellingsbak in de proef te staan. Nadat die was vervangen, restte Zuurmond en zijn mannen een tocht in het donker. Die leverde een hoop straftijd op. “Maar in de tweede week ging het buitengewoon goed”, vond Zuurmond. “De auto heeft zich uitstekend gehouden. We hebben geen problemen meer gehad en konden lekker doorrijden.”

Zelfs de heel grote en zware duinen aan het eind van de Dakar gingen goed. “Ik heb er geen schrik meer van”, vertelde Zuurmond. “Met steeds meer vertrouwen in de auto begon het zelfs leuk te worden. Je kunt zo’n truck er gewoon overheen gooien. Het ging vanzelf.”

Dat leverde Rainbow in het eindklassement van de Dakar 2022 de 22ste plaats op. “Daar zijn we heel blij mee."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS