Formule 1

Gerhard Berger: "Blij en opgelucht dat we kunnen melden dat de DTM blijft bestaan"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 20 september 2020 13:40 • Print artikel

Er was lange tijd onzekerheid of de DTM zou blijven bestaan, omdat Audi en BMW zich terugtrekken uit de klasse. Maar vandaag wist Gerhard Berger te vertellen dat de klasse zeker weten doorgaat. Weliswaar in iets andere vorm dan we gewend zijn, maar het blijft de DTM. Het zal een soort GT Pro-versie worden, maar met het ouderwetse DTM-gevoel.

Robin Frijns

Berger wist ook te melden dat de raceweekeindes hetzelfde blijven. Dus elk weekeinde twee races. Hij verwacht ook dat de meeste coureurs blijven. Verder hoopt de organisatie ook nieuwe coureurs naar de klasse te trekken. Zoals het nu uitziet, zullen er ook volgend jaar gewoon acht tot twaalf raceweekeinden op het programma staan. Over de kalender en welke teams gaan deelnemen en welke fabrikanten de klasse gaan ondersteunen, daar kon Berger niet veel over loslaten. Maandag beginnen de gesprekken en hij hoopt bij de laatste race van de DTM duidelijkheid te geven over de kalender en andere zaken voor volgend jaar.

"Ik ben echt blij en opgelucht dat ik kan melden dat de DTM blijft voort bestaan. Niet alleen voor de klasse, maar ook voor alle mensen die werkzaam zijn op wat voor manier dan ook", aldus Berger. "Ik ben ook blij dat Audi en BMW mij hierin steunen. Vanaf volgend jaar ga ik zelf volledig verantwoordelijk zijn voor de klasse. We zullen zeker nog Audi's en BMW's op de startgrid zien, mogelijk later aangevuld met andere merken. In plaats van de fabrikanten zullen we nu privateer-teams zien vechten voor de winst."

"De DTM Trophy blijft bestaan en we zullen ons uiterste best doen om iedereen fijne, spannende races te geven. Ik hoop dat we bij de laatste race van dit seizoen meer duidelijkheid kunnen geven aan alle fans."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS