Dakar

Gerard de Rooy in zijn nopjes met overwinning van Team De Rooy in Dakar 2023: "Petje af!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 januari 2023 07:02

Boss Machinery Team De Rooy Iveco heeft met Janus van Kasteren jr, Marcel Snijders en Darek Rodewald de eindoverwinning behaald in de Dakar Rally 2023. De euforie van de eindzege door de equipe met startnummer 502 was groot. Buiten de zege van Van Kasteren in de Iveco Powerstar rallytruck eindigden Martin van den Brink en diens zoon Mitchel van het Eurol Team De Rooy met hun Iveco op de respectievelijk derde en vierde plek in de eindstand van de trucks. Teameigenaar Gerard De Rooy kon tevreden terugkijken op de successen. “Ons doel was het winnen van deze Dakar en dat is geslaagd. Super gedaan door Janus, Marcel en Darek. Petje af", zei Gerard de Rooy, die zelf twee keer de zege in Le Dakar opeiste. "Ontzettend jammer dat het Martin (Van den Brink - red.) niet gelukt is om de tweede plek te behouden, maar prachtig om hem toch op het podium te zien. Hij had enorm pech de afgelopen dagen en heeft het echt verdient om daar te staan. Echt een beloning voor het hele team. Ook Mitchel (Van den Brink - red.) heeft zich goed laten zien, als echte teamspeler. Zijn kansen komen nog wel...”

#janusvankasteren #teamderooy #derooy #gerardderooy #iveco #ivecotruck #dakar #dakarrally #dakar2023 #dakartruck #dakarchampion #champion #desertracing #desert #racing #race #racer #racingteam #rally #rallyracing #rallyteam #transport #vrachtauto #vrachtwagen


Maandagavond kwamen de rally-equipes terug uit Saoedi-Arabië. Veel familie en fans waren op het vliegveld Eindhoven Airport om de teams te verwelkomen. Ook RaceXpress was erbij en had een interview met de kersverse Dakar-winnaar bij de vrachtauto's Janus van Kasteren:



Meer Footage van de Dakar 2023

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS