Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

G4 Racing kondigt W Series-coureur Tereza Bábíèková aan voor FRECA-ronde 8

Uitgegeven door Deni Volkers • 7 september 2022 09:02

G4 Racing brengt komend weekend twee nieuwe coureurs naar de Red Bull Ring, de thuisbasis van ronde 8 van het Formula Regional European Championship by Alpine. Na de aankondiging van Gillian Henrion, die de geblesseerde Axel Gnos vervangt, is het Zwitserse team blij te kunnen aankondigen dat W Series-coureur Tereza Bábíèková haar FRECA-debuut zal maken in Oostenrijk. Henrion en Bábíèková versterken de line-up van G4 Racing en zullen naast fulltime coureur Matias Zagazeta rijden.

Tereza Bábícková

Bábíèková begon haar kartcarrière op zesjarige leeftijd en nam sindsdien deel aan de meest prestigieuze karttoernooien, zoals het CIK-FIA Wereldkampioenschap, de WSK Super Master Series en de Rotax Max Euro Challenge. In 2022 begon ze aan haar eerste W Series-campagne, waarin ze het Puma W Series Team vertegenwoordigde. Ze boekte grote vooruitgang en behaalde de beste finish van P12 in Silverstone. In Spielberg kan ze nog meer waardevolle ervaring opdoen voor het W Series-evenement op het Marina Bay Street Circuit in Singapore en in de twee laatste rondes in Austin en Mexico City.

Tereza Bábícková

Adrian Muñoz (Sportief en Technisch Manager): "Na de komst van Gillian, wil ik Tereza welkom heten in het team. Zij zal in het Red Bull Ring-evenement in auto #22 rijden als onderdeel van haar eerste jaar in eenzitters. Het zal haar helpen om meer ervaring op te doen voor haar volgende race van de W Series in Singapore. We zullen haar zo goed mogelijk steunen om van het weekend te genieten en goed te presteren".

Tereza Bábícková

Tereza Bábíèková (coureur): "Ik ben super dankbaar dat ik met G4 Racing mag deelnemen aan mijn allereerste Formula Regional European Championship by Alpine-ronde op Red Bull Ring. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze race me gaat helpen om meer race-ervaring op te doen vlak voor het volgende W Series-weekend in Singapore. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan en het beste uit deze kans te halen".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS