Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E-teams komen in opstand tegen de FIA

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 februari 2023 19:00

Het leek de FIA een goed idee om net als in de Formule 1 ook in de elektrische Formule E rookies een aantal vrije trainingen te laten rijden. De Formule E-teams kwamen in opstand en de FIA blijft met lege handen achter.

Formule E

Voordat het huidige seizoen begon, besloot het internationale autosportorgaan dat ieder Formule E-team verplicht is om minimaal tijdens twee vrije trainingen een rookie in te laten stappen. De Formule 1 hanteert deze regel sinds vorig seizoen, er is wel een groot verschil tussen de twee klassen. De Formule 1 heeft drie vrije training die elk zestig minuten duren. De elektrische tegenhanger heeft slechts twee trainingen die allebei maar dertig minuten duren.

Het Duitse platform e-Formel meldt dat de FIA na langdurige gesprekken met de teams nul op het rekest kreeg. In plaats van twee vrije trainingen wordt het in een speciale sessie tijdens de ePrix van Rome mogelijk gemaakt om voor rookies hun eerste Formule E-meters te maken. Ook op de maandag na de ePrix van Berlijn mogen de rookies de elektrische bolides aan de tand voelen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS