Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E: Stoffel Vandoorne wint Monaco ePrix in stijl, Nyck de Vries blijft steken op P10

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 mei 2022 05:17

Mercedes Formule E-coureur Stoffel Vandoorne wist op dominante wijze de E-Prix van Monaco te winnen. De Belg nam met deze overwinning de leiding in het kampioenschap over. Vandoorne wist polesitter Mitch Evans en Jean-Eric Vergne achter zich te houden.

Stoffel Vandoorne

Vandoorne kneep zijn handen in elkaar met de Full Course Yellow en Safety Car die halverwege de race naar buiten kwamen toen de Porsche van Pascal Werhlein de geest gaf.

Evans kon uiteindelijk niet profiteren van zijn behaalde pole position. Hij wist de twee voorafgaande E-Prixs in Rome te winnen, door deze P2 blijft hij enorm sterk presteren in het kampioenschap.
Op de derde en vierde positie eindigde Jean-Eric Vergne en Envision-coureur Robin Frijns. Antonio Felix da Costa completeerde de top vijf, waarbij de Braziliaans Lucas di Grassi als zesde over de eindstreep kwam. Zijn teamgenoot Eduardo Mortara haalde de eindstreep niet. Nick Cassidy en Sebastien Buemi van Evision en Nissan eindigde voor Jake Dennis en Nyck de Vries die de top tien completeerden.

Naast Mortara haalde ook Andre Lotterer, Oliver Rowland, Pascal Wehrlein en Sam Bird de eindstreep niet.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS