Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E: Antonio Felix da Costa pakt pole in Marrakesh, drama voor Nederlanders

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juli 2022 11:05

DS Techeetah-coureur Antonio Felix da Costa heeft pole position bemachtigd voor de E-Prix van Marrakesh. Het lukte de Portugees om in de finale Eduardo Mortara achter zich te houden. In de halve finale won hij van teamgenoot Jean-Eric Vernge. Het is Nyck de Vries, Robin Frijns én Stoffel Vandoorne niet gelukt om in de knockout-fase terecht te komen.

Antonio Felix da Costa

Voor Mercedes EQ was dit een kwalificatie om snel te vergeten. Nyck de Vries kwam terecht op P9 en Stoffel Vandoorne moest genoegen nemen met de 20e positie. Robin Frijns kwalificeerde zichzelf in zijn Virgin op de vijftiende positie.

In de knockout fase nam Eduardo Mortara het op tegen Jaguar-coureur Mitch Evans. De Zwiter won dit duel en mocht samen met Pascal Wehrlein, da Costa en Vergne door naar de halve finale. Mortara moest het opnemen tegen oud-Formule 1-coureur Wehrlein en won dit duel. De twee DS-coureurs Da Costa en Vergne namen het tegen elkaar op en tweevoudig kampioen Da Costa won dit duel en mocht het in de finale opnemen tegen Mortara, ook dit rechtstreekse duel kon hij op zijn naam schrijven.

Om 18.00u Nederlandse tijd mag de Portugees zijn pole position gaan verdedigen tijdens de start van de E-Prix van Marrakesh.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS