Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E: Jaguar gaat voor nieuw succes in Rome

Uitgegeven door Bart • 14 juli 2023 20:09

De Italiaanse hoofdstad Rome is dit weekend het toneel van de voorlaatste dubbele race in het wereldkampioenschap Formule E. Op het stratencircuit vierde Jaguar TCS Racing al veel successen. Vorig jaar pakte Mitch Evans een dubbele overwinning voor Jaguar, in 2021 behaalde het team een dubbel podium en in 2019 vierde het team de eerste overwinning in de Formule E. Allemaal in Rome

Mitch Evans Jaguar


Het elektrische racespektakel in Rome start op zaterdag 15 en zondag 16 juli om 15:00 uur. Voorafgaand aan het weekend staat Jaguar TCS Racing op de derde plaats in het teamklassement, coureurs Mitch Evans en Sam Bird staan op de vierde en negende plaats in het rijdersklassement.

Evans hoopt uiteraard op nieuw succes in Rome: "We hebben hier al ongelofelijk mooie resultaten behaald, maar zoals altijd is het belangrijk om gefocust te blijven. Rome is één van mijn favoriete circuits, een echt stratencircuit en ik kijk er echt naar uit. Met de nieuwe Gen3 auto en de nieuwe Hankook-banden wordt het een hele uitdaging. Ik ga alles geven om in het gevecht voor de wereldtitel te blijven."

Sam Bird zag dat het de laatste race niet echt geweldig ging. "Maar dat zorgt ook voor een stuk vastberadenheid en honger om te laten zien wat we kunnen. Rome is een geweldige locatie en we hebben hier al mooie resultaten behaald. Ik geloof echt dat Jaguar nieuwe successen kan behalen nu het seizoen bijna op zijn einde loopt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS