Formule 1

Ferrari-teambaas Fred Vasseur hield lijstje bij van fouten die het team maakte

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 december 2023 10:11

Ferrari kon zich dit jaar niet meten aan Red Bull en verloor uiteindelijk ook de strijd om de tweede positie in het kampioenschap aan Mercedes. Ferrari scoorde slechts ��n Grand Prix-overwinning, maar volgens teambaas Frederic Vasseur hadden dit er veel meer kunnen zijn, had het team niet zoveel onnodige fouten gemaakt. De Fransman heeft zelfs een lijst bijgehouden met opgesomde fouten van zijn team.

Ferrari Frederic Vasseur

"Het ging al mis in Bahrein, waar we uitvielen vanaf de derde plaats en een straf kregen voor de tweede race", begint Vasseur in gesprek met Motorsport. "Dat was voor Charles een straf van bijna 25 punten. Naast de punten die we aan anderen gaven met de Mercedessen achter ons."

Uiteindelijk kostten deze fouten Ferrari niet alleen de tweede plek in het kampioenschap, maar ook meerdere potenti�le overwinningen. Dit heeft Vasseur allemaal op een rijtje gezet: "Dit is niet het enige, je kunt een lijst opstellen. Ik heb de lijst een paar keer gemaakt en ik heb het klassement in mijn hoofd zonder de problemen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS