Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Felipe Drugovich mag opnieuw proeven aan Formule E-materiaal

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 juni 2023 09:46

Regerend Formule 2-kampioen Felipe Drugovich stapt opnieuw in de Maserati Formule E-bolide tijdens de mid-season test na de E-Prix van Rome. De Braziliaan reed ook een test in Berlijn, daar was hij de snelste.

Felipe Drugovich

Tijdens zijn eerste optreden in de Maserati Tipo Folgore zette Felipe de toon op één dag vol actie op het circuit en verzamelde hij gegevens die van vitaal belang waren voor het team uit Monaco.

De Braziliaan toerde 99 keer over het Berlijnse Tempelhof Circuit, voltooide een aanzienlijke hoeveelheid hardlopen en bepaalde ook het tempo, iets meer dan een tiende van een seconde voorsprong op een competitief deelnemersveld.

Felipe Drugovich

Als een van de meest technische circuits op de Formule E-kalender zal het Circuito Cittadino dell'EUR in Rome een opwindende nieuwe uitdaging vormen, aangezien Felipe zijn tweede ervaring met Gen3-machines opdoet.

Drugovich kijkt er naar uit om verder te testen in de Formule E: “Mijn eerste ervaring met de Formule E in Berlijn was zeer positief en ik vond de Maserati Tipo Folgore erg leuk en lonend om in te rijden. De serie is uniek in vergelijking met elke andere eenzitterscategorie, en nadat ik eerder dit jaar de nuances van de Gen3-auto had ontdekt, ben ik verheugd om mijn eigen ontwikkeling als coureur in Rome voort te zetten. Het vertegenwoordigen van zo'n iconisch Italiaans merk in het hart van de hoofdstad zal een heel bijzondere ervaring zijn, en ik wil het team bedanken voor hun voortdurende steun. Ik kan niet wachten.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS