Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

FRECA: Paul Aron opnieuw de snelste in de kwalificatie, Haverkort P4: "Prima positie voor de race"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 juni 2022 11:25

Paul Aron lijkt dit weekend tijdens het Formula Regional European Championship by Alpine op het circuit van Zandvoort te verkeren in de vorm van zijn leven. Nadat hij de voor de eerste race van het weekend al de pole position én de overwinning bemachtigde is hij momenteel al halverwege. De jonge Est leidt namelijk een 1-2-3 voor Prema in de kwalificatie. Dino Beganovich zal Aron mogen vergezellen op de grid, met op de tweede startrij Sebastian Montoya en Kas Haverkort.

Paul Aron

Haverkort eindigde de race van zaterdag op de derde positie, door een straf van Hadrien David werd hij gepromoveerd naar de tweede positie. Vandaag gaat hij proberen dit kunstje te herhalen: “Gisteren had ik een hele goede start en was ik de nummer drie meteen voorbij, ik hoop dat ik dat vanmiddag weer kan herhalen.”

“Ik mag zeker niet klagen over de kwalificatie, hij ging best goed. Alleen kon Beganovich net voor mij naar buiten glippen, hij kon uiteindelijk nog een rondje extra rijden en hij verbeterde ineens zijn tijd. Al met al is het weer een prima positie voor de race.”

FRECA

In de nacht en ochtend van zaterdag op zondag heeft het aardig geregend. Toen de heren coureurs vanochtend naar buiten reden was de baan nog een beetje vochtig. Daar ondervond Haverkort echter geen problemen van: “De baan was ietwat vochtig, maar al heel snel had ik weer het normale niveau qua grip.”

Achter Haverkort op de grid staan Gabriele Mini en Leanardo Fornaroli. Tim Tramnitz, Hadrien David, Michael Belov en Maceo Capietto maken de top 10 compleet.

Om 15.30u Nederlandse tijd doven de lichten voor de tweede race van het seizoen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS