DTM

FOTO'S - Robert Kubica's BMW M4 DTM-bolide onthuld; druk seizoen 2020 dankzij sponsor Orlen met Alfa Romeo en BMW

Uitgegeven door Peter Vader • 3 maart 2020 21:11

Voor Robert Kubica ligt er een nieuwe toekomst in de DTM, maar scheiden van de F1 was te moeilijk. De Poolse coureur zal de rol van derde coureur op zich nemen bij Alfa Romeo Racing en zal, in samenspraak met de nieuwe titelsponsor PKN Orlen, de jonge Poolse coureurs volgen en opleiden die deel uitmaken van de Sauber Motorsport-kwekerij. Een paar maanden geleden werd de Poolse piloot ook nog het hof gemaakt door Haas en Racing Point.

Robert Kubica F1 Alfa Romeo

Terugkeer op oude nest
"Ik ben heel blij dat ik aan dit nieuwe hoofdstuk van mijn carrière kan beginnen door lid te worden van Alfa Romeo Racing Orlen. Dit team heeft een speciale plaats in mijn hart en ik ben blij dat ik hier nog enkele gezichten zie uit mijn eerdere jaren in Hinwil. De tijd en omstandigheden zijn duidelijk verschillend, maar ik ben ervan overtuigd dat ik dezelfde vastberadenheid en dezelfde honger zal hebben om te slagen. Ik kan niet wachten om Alfa een stap verder te helpen."

Robert Kubica F1 Alfa Romeo Orlen logo

Robert Kubica Orlen helmet

Voor Kubica is het daarom een ​​terugkeer naar de oorsprong, want hij reed voor het toenmalige BMW Sauber-team van 2006 tot 2009. 2008 was een bijzonder goed jaar voor Kubica, die het seizoen op de vierde plaats eindigde met 75 punten. Een gelijk aantal punten met Kimi Raikkonen, die in de eindstand als derde eindigde.

Robert Kubica BMW M4 DTM

DTM met BMW
Robert Kubica krijgt het het komende seizoen 2020 nog druk. Zijn sponsor Orlen stelde hem ook nog in staat om een DTM-zitje te veroveren. Weapon-of-choice is de BMW M4 DTM, waarvan de covers afgelopen maandag werden afgetrokken. Robert Kubica is daarmee helemaal klaar voor zijn debuutseizoen in het prestigieuze, Duitse toerwagenkampioenschap. De Poolse coureur, die in het Formule 1-seizoen van 2019 nog voor Williams reed, zal zijn DTM-debuut maken met het terugkerende team van ART Grand Prix, het eerste klantenteam van BMW. Zijn eerste officiële optreden zal zijn tijdens de DTM pre-seizoen test in Hockenheim van 16 tot en met 19 maart.

Robert Kubica BMW M4 DTM achterzijde

Robert Kubica DTM BMW PKN Orlen logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS